Slovenski odbojkarji bodo olimpijske vozovnice lovili na Poljskem

V peklenski kvalifikacijski skupini D bosta z gostiteljico Poljsko in Slovenijo še Francija in Tunizija.
Fotografija: Slovenci bodo olimpijsko vozovnico lovili pri svetovnih prvakih. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Slovenci bodo olimpijsko vozovnico lovili pri svetovnih prvakih. FOTO: Tadej Regent/Delo

Ljubljana – Znani so vsi gostitelji avgustovskih moških in ženskih odbojkarskih kvalifikacijskih turnirjev za preboj na olimpijski turnir prihodnje leto v Tokiu. Med moškimi bo pet od šestih kvalifikacijskih tekmovanj v Evropi, pri dekletih vsaj tri, saj bodo enega organizatorja določili naknadno.


V peklenski skupini


Slovenci, ki bodo v olimpijske kvalifikacije vstopili z novim selektorjem (s kom, naj bi bilo znano v največ dveh tednih), se bodo za vozovnico za Tokio borili na Poljskem, ki je že tako ali tako – kot svetovna prvakinja - prva favoritinja peklenske skupine D, v kateri bodo še nekdanji evropski šampioni Francozi in predstavniki preostanka sveta Tunizijci.


Zadnja možnost januarja prihodnje leto


Kvalifikacijski turnirji bodo potekali med 9. in 11. avgustom letos, tekmovalni razpored pa še ni znan. Teden dni prej se bodo za olimpijske vstopnice borile tudi ženske, vendar pa brez udeležbe Slovenk. Na olimpijske igre se bodo uvrstili zmagovalci turnirjev, ostali pa bodo imeli možnost preboja še januarja prihodnje leto v dodatnih celinskih kvalifikacijah.

Preberite še:

Komentarji: