Slovenski odbojkarji brez možnosti za F4

Turki so bili tudi v drugem medsebojnem dvoboju v štirih dneh v zlati evropski ligi boljši brez oddanega niza.
Fotografija: Slovenski blok je le s težavo ustavljal turške napade. Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Slovenski blok je le s težavo ustavljal turške napade. Foto Tadej Regent/Delo

Samsun - Slovenski odbojkarji so ostali tudi brez teoretičnih možnosti za preboj na zaključni turnir krstne sezone novonastale zlate evropske lige. V četrtem dvoboju so namreč vpisali še četrti poraz, Turki so jih premagali še drugič v štirih dneh, tokrat na domačem parketu v Samsunu z gladkih 3:0 (22, 15, 19). Izbranci začasnega selektorja Sama Miklavca so doslej izvlekli le en niz – uvodoma proti Nizozemcem –, vtis bodo skušali popraviti v preostalih dveh domačih obračunih, prvem v nedeljo ob 20. uri v mariborskem taboru z Ukrajino.


Brez Tončka Šterna in Mateja Köka


Slovenci so v polni dvorani v Samsunu, v kateri je bilo 2500 gedalcev, nastopili brez napadalnih asov Tončka Šterna, ki je zaradi počenih reber že zapečatil evropsko ligo, in Mateja Köka, ki težko usklajuje študijske in reprezentančne obveznosti. Namesto njiju sta priložnost v prvi postavi dobila Jernej Detela in Jure Okroglič. Začetek je bil spodbuden, naši fantje so hitro pobegnili za pet točk in zdelo se je, da so se vendarle uglasili. Toda le za kratko. Že sredi uvodnega niza so gostitelji vzpostavili ravnotežje, nato pa držali pobudo do konca.


Kar 57-odstotni napad Turkov


V tretjem nizu sta selektorja nekoliko prevetrila zasedbi, Slovenci pa so po seriji odličnih začetnih udarcev rezervnega blokerja Daneta Mijatoviča prešli v vodstvo dveh točk (15:13). A tudi na to so imeli Turki odgovor in s štirimi zaporednimi točkami tehtnico še zadnjič nagnili na svojo stran ter tako ostali vodilni in neporaženi. Danes so bili v napadu kar 57-odstotni, z odličnim servisom in devetimi asi pa tekmecu sesuli sprejem in otežili organizacijo napada. Najučinkovitejši je bil sprejemalec Baturalp Burak Güngör s 16 točkami, pri poražencih pa Detela z dvanajstimi.

Komentarji: