Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Smučali, skakali, drsali in tekli bodo v puščavi

Savdska Arabija bo leta 2029 gostiteljica zimskih azijskih iger leta 2029. Tekmovanja bodo v 500 milijard evrov vrednem futurističnem velemestu v puščavi.
Vse je mogoče, azijske zimske igre bo leta 2029 gostila Savdska Arabija. FOTO: Denis Balibouse /Reuters
Vse je mogoče, azijske zimske igre bo leta 2029 gostila Savdska Arabija. FOTO: Denis Balibouse /Reuters
G. N., STA
4. 10. 2022 | 11:50
4. 10. 2022 | 11:50
1:34

Savdsko Arabijo so danes v Kambodži izbrali za gostiteljico zimskih azijskih iger leta 2029. Tekmovanja bodo v 500 milijard evrov vrednem futurističnem velemestu v puščavi, za katerega načrtovalci pravijo, da bo imelo celoletni zimski športni center.

»Puščave in gore Savdske Arabije bodo kmalu prizorišče zimskih športov,« je v izjavi za javnost dejal azijski olimpijski komite o odločitvi, sprejeti na generalni skupščini v Phnom Penhu.

Kandidatura Savdske Arabije je bila soglasno potrjena, so zapisali pri azijskem olimpijskem komiteju v izjavi in poudarili, da bo velemesto, znano kot NEOM, prvo zahodno-azijsko mesto, ki bo gostilo dogodek.

Zimske azijske igre vključujejo tekmovanja v smučanju, deskanju na snegu, hokeju na ledu in umetnostnem drsanju – skupaj 47 dogodkov, 28 na snegu in deset na ledu, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Premium
Boštjan Videmšek o govoru predsednika izraelske vlade v ameriškem kongresu
Predstavitvene vsebine