Bottas najbolje začel v Portimau

Finski dirkač najhitrejši na obeh današnjih prostih treningih formule 1 pred nedeljsko veliko nagrado Portugalske.
Fotografija: Valtteri Bottas je odločno začel konec tedna v Portimau. FOTO: Jose Sena Goulao/AFP
Odpri galerijo
Valtteri Bottas je odločno začel konec tedna v Portimau. FOTO: Jose Sena Goulao/AFP

Tudi na novem dirkaškem prizorišču svetovnega prvenstva v formuli 1 v Portimau na Portugalskem sta Mercedesovi »črni puščici« že na uvodnem treningu pometli s konkurenco. Finec Valtteri Bottas je dosegel najboljši rezultat prvega treninga, drugi je bil njegov moštveni kolega in vodilni v SP, Britanec Lewis Hamilton.

Enaintridesetletni Bottas je bil v svojem najhitrejšem krogu za 0,339 sekunde hitrejši od 35-letnega Britanca, ki lahko že v nedeljo na veliki nagradi Portugalske z zmago postane rekorder z največ zmagami v SP. Do zdaj ima šestkratni svetovni prvak z 91 zmagami na dirkah F1 enako število uspehov kot nekdanji svetovni prvak Nemec Michael Schumacher.

Tretji na prvem treningu je bil Max Verstappen (Red Bull) pred Charlesom Leclercom (Ferrari). V karavano F1 se je vrnil Kanadčan Lance Stroll, ki je prisilno počival zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus. Vse ekipe so uvodni trening na progi, ki so jo zgradili leta 2008, vendar nikoli ni bila del koledarja formule 1, izkoristile, da se seznanijo s stezo in novim asfaltom.

Najbolje plačani finski športnik je bil s časom 1:17,940 najhitrejši tudi na drugem treningu. Bottasu se je popoldne najbolj – na 0,595 sekunde – približal Verstappen, tretji pa je bil Britanec Lando Norris (McLaren, + 0,803). Hamilton (+ 1,368) se je moral sprijazniti šele z osmim mestom.

Komentarji: