Štart sezone v znamenju covida in protestov

Danes ponoči se bo začela NFL, v kateri naslov branijo Kansas City Chiefs. Na nekaterih štadionih tudi navijači. Kaj lahko naredi veteran Tom Brady v Tampi?
Fotografija: Patrick Mahomes je bil najboljši igralec prejšnje sezone. FOTO: Mike Blake/Reuters
Odpri galerijo
Patrick Mahomes je bil najboljši igralec prejšnje sezone. FOTO: Mike Blake/Reuters

S tekmo med branilci naslova Kansas City Chiefs in Houston Texans se bo ob 2.20 po našem času začela nova sezona lige NFL v ameriškem nogometu, ki bo potekala v znamenju covida-19 in protesti igralcev zaradi nasprotovanja rasizmu v ZDA. Tri moštva so dobila nove domove, Tom Brady je dobil novo ekipo in Washington išče novo ime.

Medtem ko druge lige v ZDA potekajo brez gledalcev v mehurčkih, pa je NFL ubrala svojo pot. Na štadionu Arrowhead bodo gledalci, sicer v omejenem številu, pa vseeno. Liga je sicer sprejela stroge ukrepe, ki predvidevanju tudi nošenje mask za trenerje in igralce na klopi.

Tom Brady je zapustil New England. FOTO: Robert Deutsch/Usa Today Sports
Tom Brady je zapustil New England. FOTO: Robert Deutsch/Usa Today Sports


Šest moštev se je odločilo imeti navijače na tribunah, tudi Chiefs in Dallas Cowboys. Nekateri, kot sta Chicago Bears in Las Vegas Raiders, pa so zaprli štadione za vso sezono. Večina se jih bo odločala iz tedna v teden.


 

Kaepernick ligi odprl oči


Nova sezona prinaša nov odnos do protestov igralcev proti policijskemu nasilju, katerih začetnik je bil podajalec San Francisca Colin Kaepernick, ko je pred štirimi leti klečal med igranjem himne. NFL zdaj pravi, da v celoti podpira igralce v njihovem boju za pravičnost in enakopravnost. 

Zaradi gibanja #blacklivesmatter se je za spremembo imena odločilo moštvo Washington Redskins, vendar novega imena še ni izbralo. Podobno se je že dolgo nazaj preimenovalo košarkarsko moštvo Washington Bullets v Washington Wizzards.

Colin Kaepernick je uvedel klečanje med igranjem himne. FOTO:  Ezra Shaw/AFP
Colin Kaepernick je uvedel klečanje med igranjem himne. FOTO:  Ezra Shaw/AFP


V Los Angelesu so zgradili futuristični štadion SoFi, ki je stal pet milijard dolarjev, v njem bosta domovala Los Angeles Rams in Los Angeles Chargers. Raiders pa so se iz Oaklanda preselili v Las Vegas na štadion Allegiant, vreden 1,9 milijarde dolarjev.

Šestkratni zmagovalec superbowla Tom Brady je zapustil New England Patriots in bo vodil napad Tampa Bay Buccaneers, kjer se bo združil z orjakom Robom Gronkowskim. Pri New Englandu ga bo zamenjal Cam Newton.

Favoriti lige so branilci naslova Kansas City Chiefs z zvezdnikom Patrickom Mahomesom.

Preberite še:

Komentarji: