Tim Gajser je končal imenitno sezono z novo zmago

Slovenskemu asu je na zadnji dirki svetovnega prvenstva 2020 sledil le Francoz Romain Febvre.
Fotografija: Tim Gajser je tudi na zadnji postaji v sezoni potrdil svojo kakovost. FOTO: Kristof Van Accom/AFP
Odpri galerijo
Tim Gajser je tudi na zadnji postaji v sezoni potrdil svojo kakovost. FOTO: Kristof Van Accom/AFP

Trento – Slovenski dirkač Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu v elitnem razredu MXGP, je sezono 2020 končal z novo zmago. Na zadnji dirki v italijanski Pietramurati je zmagal, potem ko je bil drugi v prvi vožnji in najhitrejši v drugi.

Gajser je že v sredo na drugi od treh dirk na tem prizorišču potrdil naslov prvaka in ubranil lansko lovoriko. Danes je tako lahko nastopil sproščeno, v prvi vožnji je moral priznati premoč le Francozu Romainu Febvreju. V drugi pa je zmagal pred Francozom in tako v seštevku dirke dosegel novo zmago, peto v tej sezoni, s katero je na najlepši način zaokrožil tretji naslov prvaka v najmočnejšem razredu.

Gajser in Febvre sta zbrala po 47 točk, tretji je bil danes Francoz Gautier Paulin (38). Slovenski as na prvem mestu skupnega seštevka sezone ni bil ogrožen, danes pa sta o drugem v SP odločala Švicar Jeremy Seewer in Italijan Antonio Caroli. Boljši je bil Švicar, ki je na koncu zbral 618 točk, Italijan pa je tretji v sezoni s 599. Novi in stari prvak Gajser je sezono končal s 720 točkami.
 

Pancar dvakrat 14.


V razredu MX2 je sezono uspešno končal tudi slovenski dirkač Jan Pancar. V obeh današnjih vožnjah je končal na 14. mestu, skupno pa mu je to prineslo 13. mesto na dirki in zadnjih 14 točk v sezoni. Zmagal je Britanec Ben Watson pred svetovnim prvakom, Francozom Tomom Viallejem, tretji je bil njegov rojak Maxime Renaux.

Skupno je v šibkejšem razredu na vrhu seštevka sezone 2020 končal Vialle s 759 točkami, podprvak je Belgijec Jago Geerts (danes je bil po odstopu v drugi vožnji 12.) s 679, tretji pa Renaux s 581. Pancar je letošnjo sezono končal na skupno 20. mestu, zbral pa je 115 točk.

Komentarji: