Tiršek zadel še drugo kolajno v Tokiu

Franček Gorazd Tiršek je bil na paralimpijskih igrah z zračno puško leže tretji. Zanj je to že četrta kolajna v karieri. Srbu Ristiću zlato in rekord.
Fotografija: Franček Gorazd Tiršek je osvojil še drugo kolajno v Tokiu. FOTO: Issei Kato/Reuters
Odpri galerijo
Franček Gorazd Tiršek je osvojil še drugo kolajno v Tokiu. FOTO: Issei Kato/Reuters

Slovenski strelec Franček Gorazd Tiršek je na paralimpijskih igrah v Tokiu v disciplini zračna puška leže v kategoriji R5 osvojil bronasto medaljo. Zanj je to že druga na teh igrah po srebru z zračno puško stoje.

image_alt
Sprožil v meglo, ki jo je razkadil srebrn piš


Tiršek se je v finale današnje discipline prebil šele kot osmi, potem ko je v zadnji seriji predtekmovanja še ujel finalni nastop in devetouvrščenega ugnal za le 0,2 kroga.

V finalu je nato Tiršek stopnjeval nastope, po zadržanem začetku dosegel nekaj zelo dobrih serij in v boju na izpadanje ostal v konkurenci ter se prebijal naprej. V odločilnem boju za tretje mesto je z dvema boljšima streloma prehitel Korejca Jiseoka Leeja. Do srebra je bila nato razlika le prevelika, tako da je Ukrajinec Vasil Kovaljčuk ostal pred njim. V boju za zlato pa je bil tudi zanj nepremagljiv Srb Dragan Ristić. Na koncu je zmagal z 255,5 kroga, kar je nov paraolimpijski rekord, Kovalčuk je končal pri 254,7 kroga.

Franček Gorazd Tiršek se je komaj prebil v finale, kjer pa je spet pokazal znanje. FOTO: Issei Kato/Reuters
Franček Gorazd Tiršek se je komaj prebil v finale, kjer pa je spet pokazal znanje. FOTO: Issei Kato/Reuters


Za Tirška je to že četrta paraolimpijska medalja v karieri; pred današnjo tekmo je imel v zbirki tri srebrne, vse v disciplini zračna puška stoje, iz Londona 2012, Ria 2016 in Tokia 2020.

Srebrnega in bronastega Tirška v Tokiu čaka še en nastop, v soboto bo kot zadnji Slovenec na igrah nastopil še z malokalibrsko puško. Ta disciplina je nova na igrah, tako da v slovenskem taboru ne postavljajo nobenih pričakovanj, a verjamejo, da je dvojno razbremenjeni najboljši član ekipe sposoben doseči še en vrhunski izid.

Preberite še:

Komentarji: