Tjaša Oder ni ubranila brona (VIDEO)

Plavalka Fužinarja je na EP v Glasgowu s časom 8:30,08 zasedla šesto mesto na 800 metrov prosto.
Fotografija: Simona Quadarella je konkurenco pustila daleč za seboj. FOTO: Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Simona Quadarella je konkurenco pustila daleč za seboj. FOTO: Oli Scarff/AFP

Glasgow – Slovenska plavalka Tjaša Oder na evropskem prvenstvu v Glasgowu ni ubranila predlanskega brona na 800 metrov prosto, vseeno pa je bila zadovoljna z uvrstitvijo v finale in šestim mestom s časom 8:30,08. Zmage se je z naskokom veselila Italijanka Simona Quadarella (8:16,35) pred komaj 16-letnim madžarskim diamantom Ajno Kesely (8:21,91) in Rusinjo Ano Jegorovo (8:24,61).


Po 200 m izgubila stik z najboljšimi


Že prvi metri so nakazali, da bo pot do novega odličja za najboljšo slovensko dolgoprogašico zahtevna. Potegnile so zmagovalka sredozemskih iger Quadarella, Madžarki Keselyjeva in Boglarka Kapas, Nemka Sarah Köhler in Jegorova, ki so med seboj odločale o kolajnah. Članica Fužinarja je po 200 metrih izgubila stik z vodilno skupino in se nato borila sama, za boljši dosežek bi ob sebi potrebovala ulovljivo tekmico.


Težko je bilo plavati sama


»Tudi šesto mesto v Evropi je zelo dobra uvrstitev. Težko je bilo plavati sama, saj se nisem mogla boriti kot sicer, videla sem namreč, da bom ostala šesta. Izid je dober, s pozitivnimi mislimi se bom zdaj pripravila na 1500 metrov prosto. Upam na finale in verjamem, da se bom tam še bolj enakovredno kosala s tekmicami,« je za STA povedala 24-letna koroška olimpijka, ki prav ta čas končuje študij na ameriški univerzi Arizona.


 

Komentarji: