Tokrat tudi s štirinožnimi prijatelji

Tretjo majsko soboto že 39. maraton treh src.
Fotografija: Tretjo majsko soboto naj bi bilo v Radencih aktivnih od devet do deset tisoč ljudi.
FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Tretjo majsko soboto naj bi bilo v Radencih aktivnih od devet do deset tisoč ljudi. FOTO: Tadej Regent/Delo

Kot je že v navadi, bo tudi letos tretja majska sobota v severovzhodni Sloveniji tekaško zaznamovana, saj bo na sporedu že 39. maraton treh src. V Radencih pričakujejo, da bo 18. maja aktivnih od devet do deset tisoč ljudi – udeležba je vedno odvisna tudi od vremena –, letošnja novost pa je tek s psi (in sicer na en kilometer), tako da so se discipline razširile na nove »družinske člane«, potem ko je že uveljavljen tudi otroški tek oziroma veveričkin in srčkov tek. »S tekom s psi želimo poleg promocije rekreacije s štirinožnimi prijatelji narediti korak naprej in opozoriti na pomen odgovornega ravnanja s psi. Zanimanje je kar veliko, naš cilj je kakšnih 30, 40 kužkov, je pa to seveda še predstavitvena disciplina, kot zanimivost,« je na novinarski konferenci pojasnil predsednik prireditvenega odbora Boštjan Gerlec.

V ospredju bosta seveda maraton in polmaraton, katerih trasa bo spet potekala po dveh državah, tekači na 42 kilometrov bodo državno mejo prečkali štirikrat, na 21 kilometrov pa dvakrat. Na krajši razdalji se bodo tekmovalci merili tudi za državne naslove, v obeh konkurencah pa bodo nastopili tudi afriški atleti, natančneje kenijski, ki bodo seveda glavni favoriti.

Poleg tekov – na 42, 21, 10 in 5 kilometrov, otroških ter s psi – bosta na sporedu tudi pohod treh src in nordijska hoja, ki bo štela tudi za evropski pokal.

Komentarji: