Trajkoviča ustavil poznejši svetovni prvak

Mehiški tekvondoist Carlos Sansores je na SP izkoristil prednost domačih blazin in premagal slovenskega asa, ki se je moral sprijazniti z devetim mestom.
Fotografija: Ivan Trajkovič (levo) se je moral tokrat sprijazniti z devetim mestom. FOTO: Blažž Samec/Delo
Odpri galerijo
Ivan Trajkovič (levo) se je moral tokrat sprijazniti z devetim mestom. FOTO: Blažž Samec/Delo

Po Vrhničanu Patriku Divkoviću (do 87 kg) si je deveto mesto na svetovnem prvenstvu v tekvondoju olimpijskega združenja WT v Guadalajari izbojeval tudi Ivan Trajkovič. Izkušeni Bistričan, ki se lahko pohvali že z dvema (bronastima) kolajnama s tega tekmovanja (Puebla 2013 in Muju 2017), se je v osmini finala ustavil v kategoriji nad 87 kilogramov.

Trajkovič je bil v uvodnem krogu prost, v drugem je v dveh rundah (5:3, 11:4) odpravil Libanonca Rahyja Raya, v osmini finala pa je 31-letni Štajerec klonil pred Mehičanom Carlosom Sansoresom (3:5, 4:8), ki se je na veliko veselje domačih navijačev pozneje ovenčal z zlato lovoriko. V velikem finalu je bil Sansores boljši od Španca Ivana Garcie (5:3, 4:0). Z bronastima odličjema sta se okitila Iranec Sajjad Mardani in Kitajec Zhaoxiang Song.

Med slovenskimi tekvondoisti je včeraj nastopil tudi Lin Kovačič (do 74 kg), ki je najprej ugnal Portoričana Juana Carlosa Sastreja (7:0, 5:3), v šestnajstini finala pa je izgubil z Uzbekistancem Jasurbekom Jajsunovom (0:4, 3:4). Naslov svetovnega prvaka si je v tej kategoriji priboril Španec Daniel Quesada, ki je v zaključnem dvoboju premagal Brazilca Edivala Pontesa (5:1, 8:4). Na najnižjo stopnico zmagovalnega odra sta se povzpela Srb Stefan Takov in Tunizijec Firas Katoussi.

Kot zadnji bo od naših reprezentantov na blazine tekmovanja v Guadalajari stopil Domen Molj.

Preberite še:

Komentarji: