Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V kranjskem bazenu podelili vozovnice za Škotsko

Po izbirni tekmi na državnem prvenstvu v Kranju je na seznamu potnikov na evropsko pet plavalk.
Katja Fain je tudi na DP v Kranju potrdila, da ogromno obeta.<br />
FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Katja Fain je tudi na DP v Kranju potrdila, da ogromno obeta.<br /> FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Mojca Finc
23. 4. 2018 | 10:00
3:19
Kranj – Štiri slovenske plavalke so si konec tedna na državnem prvenstvu v Kranju zagotovile vozovnice za avgustovsko evropsko prvenstvo na Škotskem. To so Anja Klinar, Tjaša Oder, Katja Fain in Neža Klančar. Seznam pa je dopolnila še peta potnica 
Tina Čelik.

Plavalci so v preteklosti imeli na voljo več tekmovanj oziroma priložnosti za uvrstitev na velika tekmovanja. Letos pa se je vodstvo odločilo za spremembo. Na evropsko prvenstvo naj bi avgusta v Glasgow potovali zgolj tisti tekmovalci in tekmovalke, ki so si minuli konec tedna zagotovili normo na državnem prvenstvu v Kranju.
 

Obravnava izjem individualno


»Na Plavalni zvezi Slovenije se držimo dogovora, da je ta tekma edina ciljna za izbor reprezentantov za največja tekmovanja letos. Pri članih sta to EP in sredozemske igre, pri mladincih balkanijada in mladinsko evropsko prvenstvo. Tega se bomo držali, izjemo bomo naredili le, če bo kdo res imel smolo, kar bomo potem obravnavali individualno,« je o izbirni tekmi povedal reprezentančni selektor Gorazd Podržavnik.

Čeprav so imeli plavalci na voljo zgolj eno tekmovanje, so merila ostala enako ostra kot v preteklosti. »Nastop v reprezentanci si zaslužijo tisti, ki se na tekmovanjih lahko uvrstijo v polfinale oziroma do 16. mesta,« je opozoril Podržavnik.
Prejšnji konec tedna so bila v kranjskem bazenu v ospredju štiri dekleta. Poleg izkušenih Anje Klinar in Tjaše Oder še Neža Klančar in Katja Fain. Klinarjeva si je zagotovila normo na 200 m in 400 prosto ter 200 delfin, Odrova na 400, 800 in 1500 prosto, Klančarjeva na 200 prosto in Fainova na 200, 400, 800 in 1500 prosto. Pot v Glasgow se obeta tudi mladinki kranjskega Triglava Čelikovi, ki je na Gorenjskem dvakrat izboljšala slovenski mladinski rekord na 100 m prsno.

Mladince pred EP čakata močni tekmi v Lignanu in prvič po osamosvojitvi balkanijada v Sarajevu. Člani bodo konec meseca na višinskih pripravah v Franciji, sledile bodo sredozemske igre v Španiji.


Markič obujal spomine in zmagal


Na DP v Kranju se je v konkurenci meril tudi Matjaž Markič, ki je nekoč z Emilom Tahirovičem in Damirjem Dugonjićem tvoril močno navezo v prsnem slogu. Včerajšnja zmaga 35-letnega Koprčana je bila največje presenečenje domačega tekmovanja. Nekdanji evropski prvak in rekorder je potrdil, da še ni za staro šaro.

»Še vedno z velikim veseljem pridem na DP obuditi spomine. Posebej v Kranj, ki je kot moje domače prizorišče. Rad tekmujem, ne pričakujem veliko, vsekakor pa sem vesel, da sem postal državni prvak,« je razmišljal Primorec, ki se na tekmo ni posebej pripravil, le nekaj desetink pa ga je ločilo od norme za nastop na sredozemskih igrah. Njegov naslednji cilj je veteransko prvenstvo, ki ga bo jeseni prav tako gostil Kranj.

Povezani članki
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine