Velika zmaga Bottasa, Hamilton po novi kazni šele četrti

Na odru za najboljše dirkače v formuli 1 po VN Avstrije presenetljivo tudi Charles Leclerc in Lando Norris.
Fotografija: Finski dirkač Valtteri Bottas je najbolje začel novo sezono v formuli 1. FOTO: Mark Thompson/AFP
Odpri galerijo
Finski dirkač Valtteri Bottas je najbolje začel novo sezono v formuli 1. FOTO: Mark Thompson/AFP

Ljubljana – Velika nagrada Avstrije, uvodna letošnja dirka za svetovno prvenstvo v formuli 1, je po pričakovanju minila v znamenju Mercedesove "črne puščice". Zmago, svojo osmo v kraljevskem avtomobilističnem razredu, je slavil finski as Valtteri Bottas, ki je v cilj pridrvel tik pred Lewisom Hamiltonom. Toda britanski šampion se ni povzpel na oder za najboljše.

Zaradi trka s Tajcem Alexandrom Albonom (Red Bull) v 61. krogu je Hamilton prejel petsekundno kazen, zaradi katere je v razvrstitvi zdrsnil na nehvaležno četrto mesto. Na drugo stopnico se je povzpel Monačan Charles Leclerc (Ferrari), na tretjo pa prav tako silno presenečeni 20-letni Britanec Lando Norris (McLaren), ki je tako postal tretji najmlajši dirkač med najboljšo trojico v formuli 1.

Mercedesovemu najhujšemu tekmecu Maxu Verstappnu, ki je s svojim "rdečim bikom" lovil tretjo zaporedno zmago na Red Bullovem Ringu, so se vsi upi, da bi dosegel nov uspeh v Spielbergu, kot milni mehurček razblinili v 14. krogu, ko ga je kot drugouvrščenega ustavila tehnična okvara.

Naslednja dirka bo na sporedu že v nedeljo prav tako v Spielbergu, kjer se bodo najhitrejši dirkači med seboj merili na veliki nagradi Štajerske.


 

Preberite še:

Komentarji: