Verstappen prvič zmagovalec klasike v Monaku, slab dan za Mercedes

Nizozemcu se je v Monte Carlu najbolj približal Carlos Sainz.
Fotografija: Max Verstappen je proslavil zmago na svojem dirkalniku. FOTO: Sebastien Nogier/Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen je proslavil zmago na svojem dirkalniku. FOTO: Sebastien Nogier/Reuters

Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule ena v Monaku. Na klasični preizkušnji tega tekmovanja je drugo mesto osvojil Španec Carlos Sainz (Ferrari), tretji pa je bil Britanec Lando Norris (McLaren). Z zmago, drugo v sezoni, je Nizozemec tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Za Verstappna je današnja zmaga, 12. v karieri, prva v monaški kneževini. Tokrat je izkoristil tudi smolo domačina Charlesa Leclerca, ki si je v soboto privozil prvo štartno mesto, toda danes pri Ferrariju niso mogli pravočasno popraviti poškodovanega dirkalnika, tako da Leclerc sploh ni nastopil.

Slabo se je odrezal tudi doslej vodilni v SP, svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes), saj je bil le sedmi, za majhno tolažbo je odpeljal najhitrejši krog. Še slabše se je dirka končala za njegovega moštvenega sotekmovalca pri Mercedesu Valtterija Bottasa, ki je zaradi napake moštva pri menjavi pnevmatik odstopil.

Zdaj ima Max Verstappen 105 točk, Lewis Hamilton je po novem drugi s 101, Lando Norris pa tretji s 56 točkami, na četrto je po današnji ničli zdrsnil Valtteri Bottas (47).

Naslednja postaja formule 1 bo čez 14 dni v Azerbajdžanu.

Komentarji: