Vstopnico za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu ima tako rekoč že v žepu

Na zaključnem turnirju velike nagrade v Moskvi se bo 28-letni tekvondoist iz Slovenske Bistrice boril za bronasto kolajno.
Fotografija: Ivan Trajković se bo – če se ne bo zgodilo kaj hudo nepredvidljivega – prihodnje leto v Tokiu drugič po Londonu 2012 boril na olimpijskih igrah. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Ivan Trajković se bo – če se ne bo zgodilo kaj hudo nepredvidljivega – prihodnje leto v Tokiu drugič po Londonu 2012 boril na olimpijskih igrah. FOTO: Tadej Regent

Ljubljana – Najboljši slovenski tekvondoist Ivan Trajković si je na zaključnem turnirju velike nagrade v Moskvi izbojeval najmanj četrto mesto v kategoriji nad 80 kilogramov. S tem si je pravzaprav že zagotovil nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu.

Član kluba Proficio Hwarang Maribor je pod vodstvom osebnega trenerja Jureta Pantarja in selektorja Dragana Zarića uvodoma prepričljivo premagal Američana Jonathana Healyja, v drugem krogu pa je bil boljši še od Kazahstanca Ruslana Žaparova. V polfinalu je moral 28-letni Bistričan nato priznati premoč Južnokorejcu Kyo-donu Inu.

Trajković se bo tako danes boril za bronasto kolajno. Ne glede na to, kako se bo razpletel njegov obračun v malem finalu, ima vstopnico za olimpijski turnir 2020 tako rekoč že v žepu. »Ivek«, kakor ga tudi kličejo, bo tako – če se ne bo zgodilo kaj hudo nepredvidljivega – drugič po Londonu 2012 nastopil na največji športni prireditvi.

Preberite še:

Komentarji: