Wilder: To je brutalen šport. Če bo Dominic umrl, bo pač umrl

Ameriški boksarski šampion Deontay Wilder bo jutri ponoči devetič branil naslov svetovnega prvaka po različici WBC.
Fotografija: Deontay Wilder (levo) se je decembra lani v spektakularnem obračunu s Tysonom Furyjem razšel z neodločenim izidom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Deontay Wilder (levo) se je decembra lani v spektakularnem obračunu s Tysonom Furyjem razšel z neodločenim izidom. FOTO: Reuters

Ljubljana – Tudi pred obračunom z rojakom Dominicom Breazealom (20 zmag, 18 s k. o., 1 poraz), proti kateremu bo v noči na nedeljo v Brooklynu še devetič zapored branil naslov profesionalnega svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC, neporaženi ameriški boksarski as Deontay Wilder (40 zmag, 39 s k. o., 1 neodločen izid) ni mogel iz svoje kože. Z grožnjami, kakršne seveda ne sodijo v šport, vendar že dolgo spremljajo njegovo kariero, si je prizadeval pritegniti pozornost in obenem psihično zlomiti izzivalca iz Kalifornije.

»Breazealovo življenje bo v tem obračunu viselo na nitki, in to mislim prekleto resno!« je zagrozil Wilder in v nadaljevanju še podkrepil svoje besede: »Še vedno se trudim v svojo statistiko vpisati tudi truplo!« Zaradi takšnih izjav si je v preteklosti že nakopal težave z vodilnimi možmi pri združenju WBC, ki za mnoge poznavalce velja za najuglednejše med vsemi.


Ni se zmenil za opozorila odgovornih pri WBC


Vendar pa se »bronasti bombarder«, kakor se glasi vzdevek tretjeuvrščenega z olimpijskih iger v Pekingu 2008, ni zmenil za vsa opozorila in priporočila odgovornih, naj se v prihodnje raje vzdrži neprimernih komentarjev. V zadnjih dneh jih niti najmanj ni upošteval.

»Nič ne bom ovinkaril, z Dominicom se ne marava. To je edini šport, v katerem lahko nekoga ubiješ, pa za to povrhu prejmeš še (mastno) plačilo. To je legalno. Zakaj tega potem ne bi izkoristil?« se je na zgražanje vseh vprašal Wilder in pribil, da ni on klical Breazeala in ga prosil za dvoboj.

»Ne, Dominic je prišel do mene. Če se bo kaj zgodilo, se pač bo. Če bo umrl, pač bo. To je brutalen šport,« je še dejal 33-letni Američan, ki se je decembra lani v spektakularnem obračunu remiziral s Tysonom Furyjem (27 zmag, 19 s k. o., 1 neodločen izid). Mimogrede: 30-letni Britanec se bo naslednjič v ring povzpel 15. junija v Las Vegasu, kjer se bo udaril s še neporaženim Nemcem Tomom Schwarzem (24 zmag, 16 s k. o.), nekdanjim klubskim kolegom slovenskega šampiona Dejana Zavca.


Breazeale: Deontay sramota za kraljevsko kategorijo


Dominic Breazeale (na fotografiji) se Deontayju Wilderju le smeji v obraz. FOTO: Reuters
Dominic Breazeale (na fotografiji) se Deontayju Wilderju le smeji v obraz. FOTO: Reuters


In kako se je na vse Wilderjeve grožnje odzval Breazeale? »Moja zmaga bi bila zmaga za svet. Nihče noče več gledati Deontaya kot svetovnega prvaka združenja WBC. On je sramota ne le za ameriški boks, temveč za celotno kraljevsko kategorijo. Od vsega začetka govori le sranje, jaz pa nisem pravi naslov za te igrice. Njegove besede gredo pri meni skozi eno uho noter in skozi drugo ven,« je odvrnil 33-letni Kalifornijec in pribil, da se bo Wilderju med dvobojem smejal v obraz.

Breazeale je edini profesionalni poraz doživel pred slabimi tremi leti, ko ga je v Londonu s tehničnim nokavtom  v sedmi rundi prisilil k vdaji Anthony Joshua (22 zmag, 21 s k. o., brez poraza). Angleški zvezdnik, že dalj časa (neuradna) št. 1 na svetu v težki kategoriji (Wilder je na drugem, Breazeale pa na 11. mestu), bo sicer šampionske pasove IBF, WBA in WBO 1. junija v newyorškem Madison Square Gardnu branil proti Američanu Andyju Ruizu (32 zmag, 21 s k. o., 1 poraz).

Preberite še:

Komentarji: