Woods okreva v domači oskrbi

Sloviti ameriški igralec golfa Tiger Woods dobro okreva po hudi prometni nesreči.
Fotografija: Tiger Woods je bil 23. februarja udeležen v hudo prometno nesrečo. FOTO: Ben Stansall/AFP 
Odpri galerijo
Tiger Woods je bil 23. februarja udeležen v hudo prometno nesrečo. FOTO: Ben Stansall/AFP 

Ameriški zvezdnik golfa Tiger Woods je bil v torek tri tedne po hudi prometni nesreči v Los Angelesu, zaradi katere je potreboval več operacij, odpuščen v domačo oskrbo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Z veseljem sporočam, da sem doma in nadaljujem svoje okrevanje. Izjemno hvaležen sem za vso podporo in izraze spodbude, ki sem jih prejel v preteklih tednih,« je sporočil Woods po družbenih omrežjih in se tudi zahvalil medicinskemu osebju, ki je sodelovalo pri njegovem zdravljenju.



Woods je bil 23. februarja vpleten v prometno nesrečo, po kateri se je njegov avtomobil večkrat prevrnil. Iz močno poškodovanega vozila so ga rešili gasilci, Woodsa pa so zaradi hudih poškodb odpeljali v bolnišnico, kjer je bil operiran.

Petinštiridesetletni športnik, ki je pred nesrečo okreval po operaciji hrbta, je imel več zlomov nog in gležnjev. Z operacijami so oskrbeli več odprtih zlomov desne noge, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki. Kasneje so Woodsa iz bolnišnice Harbor UCLA premestili v Cedars-Sinai Medical Center prav tako v Los Angelesu.

Kot še poroča AFP, Woodsa glede na naravo poškodb čaka dolgo okrevanje. Ob tem pa je vprašljiva tudi njegova nadaljnja kariera v golfu. V času nesreče je namreč okreval po že peti operaciji hrbta z željo, da bi bil nared za igranje na turnirju masters aprila.

Že po prejšnjih operacijah hrbta so se namreč pojavila številna ugibanja o tem, ali bo lahko spet dosegel vrhunsko formo. Na ta je Woods odgovoril z zmago na turnirju masters leta 2019, s katero je svojo bero osvojenih naslovov na takoimenovanih majorjih dvignil na 15. Absolutni rekord je v lasti Jacka Nicklausa, ki je osvojil 18 največjih turnirjev.

Preberite še:

Komentarji: