Za zmago nad Rusijo bi se moralo poklopiti vse

Nekdanji odbojkarski reprezentant in zdaj trener Bogdan Kotnik o slovenskih igralcih in navijačih.
Fotografija: V prvih tekmah je bilo videti, da je bilo veliko menjav in so vsi igralci dobivali priložnosti. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
V prvih tekmah je bilo videti, da je bilo veliko menjav in so vsi igralci dobivali priložnosti. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Po dosedanjih tekmah evropskega prvenstva so moji občutki mešani. Najprej bi izpostavil dve zelo pozitivni stvari, in sicer so na prvem mestu navijači. Popolna publika! Druga pozitivna stvar je energija igralcev in želja po uspehu. Igralci so v formi, to se vidi. Vidi se tudi, da imamo kakovost. Igra je ves čas všečna in proti večini nasprotnikov tudi učinkovita. Ustavilo se je proti Severni Makedoniji, ki je igrala nad svojimi zmožnostmi. Mi smo bili slabi in ne na običajni ravni. In tukaj je moja prva kritika. Mislim, da se zmagovalnega konja ne menja, in sam bi Tineta Urnauta pustil igrati tudi to tekmo. On je vodja, on je kapetan! Energija pred domačimi navijači ne more biti vprašljiva. Odsotnost Jana Kozamernika se je poznala, toda izgovor, da smo imeli na prvenstvu nekaj poškodovanih igralcev, na koncu ne bo pomenil nič. Če nekoga ni, morajo ostali dati več.

Rusi so pokazali kakovost in izkazalo se je dejstvo, da so do sedaj igrali le toliko, kolikor so potrebovali. So vrhunska ekipa in mislim, da so glavni favoriti za zlato odličje. Tudi mi smo igrali dobro, vendar ni bilo dovolj. Za to, da bi premagali Ruse, bi se moralo poklopiti vse in še več. Sedaj se moramo ozreti naprej, v prihajajoče tekme. Nič še ni izgubljenega. Vseh 14 fantov zna igrati. Moramo pa biti pozorni na nekatera dejstva. V prvih tekmah je bilo videti, da je bilo veliko menjav in so vsi igralci dobivali priložnosti. To lepo izgleda, vendar pa me po videnem bega, katera je pravzaprav naša udarna postava. In tista najboljša postava bo morala zbrati misli in vso energijo, saj Slovenci verjamemo, da lahko gredo do konca.

Bogdan Kotnik se je na trenerski poti preizkusil tudi na Poljskem. FOTO: osebni arhiv
Bogdan Kotnik se je na trenerski poti preizkusil tudi na Poljskem. FOTO: osebni arhiv

Komentarji: