Zadnji dan do uvrstitve le Dragič

Judoist Impola na turnirju za grand slam v Budimpešti zasedel deveto mesto v kategoriji nad 100 kilogramov.
Fotografija: Vito Dragič (levo) je premagal mladinskega azijskega prvaka, Mongolca Tsetsentsengela Odkhuuja. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Vito Dragič (levo) je premagal mladinskega azijskega prvaka, Mongolca Tsetsentsengela Odkhuuja. FOTO: Roman Šipić

Zadnji dan tekmovanja za grand slam v Budimpešti, prvega turnirja za svetovni pokal v judu po izbruhu pandemije bolezni covid-19, slovenski tabor ne bo imel svojega predstavnika v bojih za kolajne. Oba naša judoista Patricija Brolih (do 78 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg) sta namreč izpadla že pred četrtfinalom.
image_alt
Tina Trstenjak zmagala na turnirju za grand slam v Budimpešti


Do uvrstitve se je dokopal le Dragič, ki je v uvodnem krogu z akcijo za vazari premagal lanskega mladinskega azijskega prvaka, Mongolca Tsetsentsengela Odkhuuja (7:0), nakar je moral z enakim izidom priznati premoč Uzbekistancu Bekmurodu Oltibojevu (0:7). Judoist Impola si je tako izbojeval deveto mesto.
image_alt
Šokirani Italijani zaradi okužb ostali brez nastopov


Brolihova se je od tekmovanja z nagradnim skladom 154.000 ameriških dolarjev poslovila že po prvem dvoboju, v katerem je izgubila s trikratno mongolsko prvakinjo Munkhtsetseg Otgon (0:10). Slovensko zastopstvo se tako domov vrača z eno kolajno, za katero je včeraj poskrbela olimpijska prvakinja Tina Trstenjak, ki je zablestela z zlato lovoriko v kategoriji do 63 kilogramov.

Naslednje veliko tekmovanje v judu naj bi bilo evropsko prvenstvo, ki naj bi ga med 19. in 21. novembrom gostila Praga.

Komentarji: