Zalizal si bo boleče rane in se vrnil na veliko sceno

Irski zvezdnik mešanih borilnih športov Conor McGregor hitro našel izgovor za šokanten poraz z Dustinom Poirierjem.
Fotografija: Dustin Poirier (desno) je vrnil milo za drago Conorju McGregorju. FOTO: Jeff Bottari/USA Today Sports
Odpri galerijo
Dustin Poirier (desno) je vrnil milo za drago Conorju McGregorju. FOTO: Jeff Bottari/USA Today Sports

Kako lahko že en udarec spremeni potek dvoboja in postavi na glavo vse napovedi, so se lahko gledalci prepričali tudi med spremljanjem glavnega obračuna na včerajšnjem spektaklu mešanih borilnih športov UFC 257 v Abu Dhabiju. Potem ko je favorizirani Conor McGregor (22 zmag, 20 s prekinitvijo, 5 porazov) po zaslugi močn(ejš)ih in natančn(ejš)ih ročnih udarcev dobil prvo rundo povratnega spopada z Američanom Dustinom Poirierjem (27 zmag, 20 s prekinitvijo, 6 porazov), je po dobrih dveh minutah v drugi rundi sledil šok za »razvpitega« Irca. In boleč poraz.

»Diamant«, kot se glasi vzdevek 32-letnega asa iz Lafayetta v Louisiani, je s silovitim levim krošejem dodobra zamajal tla pod nogami slovitemu vrstniku iz Dublina, ga z nadaljnjimi udarci zrušil na tla, kjer je nato med borca skočil sodnik Herb Dean in prekinil dvoboj. Dustinu se je tedaj s pleč odvalila velikanska skala, saj je po debelih šestih letih le poravnal račun s Conorjem, ki mu je septembra 2014 v Las Vegasu prizadejal hud poraz (s tehničnim nokavtom po pičlih 106 sekundah). Z zmago mu je vrnil milo za drago.

image_alt
Želi si, da bi začela že v uvodni rundi krvaveti in trpeti
»Tokrat sem se boril proti drugemu Conorju kot leta 2014, proti možu, ki prav tako krvavi kot jaz. Zdaj sva 1:1, zato bi bilo najbolje, če bi se pomerila še tretjič,« je predlagal Poirier in pribil, da se počuti kot novi prvak lahke kategorije.
 

Počuti se kot prvak


»To je bil pravzaprav dvoboj za naslov, zaslužil bi si biti. Zdaj lahko grem in rečem, da sem šampion. Želim si biti prvak. Ko si enkrat šampion, si to za zmeraj,« je poudaril 175 cm visoki Američan, ki je bil pred včerajšnjim obračunom na lestvici združenja UFC med borci, težkimi do 70 kilogramov, drugi izzivalec in tako dve mesti pred McGregorjem. Na vrhu pri omenjeni organizaciji še vedno vodijo neporaženega ruskega »orla« Habiba Nurmagomedova in upajo, da bo vendarle preklical svojo odločitev o koncu športne poti, prvi izzivalec pa ostaja Američan Justin Gaethje.
Conorja McGregorja (levo), ki je imel še v prvi rundi in na začetku druge pobudo v kletki, je drago stal trenutek nepazljivosti. FOTO: Jeff Bottari/Usa Today Sports
Conorja McGregorja (levo), ki je imel še v prvi rundi in na začetku druge pobudo v kletki, je drago stal trenutek nepazljivosti. FOTO: Jeff Bottari/Usa Today Sports


»Razvpiti« Dublinčan, ki je junija lani že napovedal slovo od bojev v kletki, je po najhujšem porazu doslej priznal, da je daljša odsotnost (nazadnje se je boril pred letom dni, ko je premagal Donalda Cerroneja, pred tem pa je bil na borišču oktobra 2018 in izgubil z Nurmagomedovom), pustila na njem nekaj rje.

image_alt
Razvpiti Irec razkril, zakaj ga je minila volja do borb


»Težko se je vrniti v pravi ritem, če se dalj časa ne boriš. V kletki se tokrat preprosto nisem počutil udobno,« je hitro našel izgovor McGregor, ki si bo – kot je zatrdil – zdaj (z)lizal rane in se poskušal čim prej vrniti na veliko sceno. Dotlej pa se bo tolažil s petimi milijoni dolarjev zaslužka, medtem ko naj bi na Poirierjev bančni račun pljusknilo milijon ameriških »zelencev«.

Komentarji: