Zmaji na krilih Đirlića odčitali lekcijo Salonitu

V finalu odbojkarskega DP se bosta že petič zapovrstjo udarila ACH Volley in Calcit Volley.
Fotografija: Petar Đirlić je bil domala nezgrešljiv. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Petar Đirlić je bil domala nezgrešljiv. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – V finalu moškega odbojkarskega državnega prvenstva se bosta še petič zapovrstjo udarila serijski šampion ACH Volley, ki lovi že petnajsto zaporedno lovoriko oziroma 16. doslej, in Calcit Volley, ki na novo krono čaka že debelo desetletje in pol. Kamničani so se v finale prebili že včeraj, potem ko so bili uspešnejši od Maribora, Ljubljančani pa danes, ko so v povratni polfinalni tekmi odčitali lekcijo Salonitu (3:0), s katerim so se v Kanalu dolgo mučili in se le stežka, po maratonskih petih nizih, dokopali do zmage.


Đirlić kar 71-odstoten


Oranžni zmaji torej ostajajo v igri za trojček lovorik, v žepu imajo že pokalno in interligaško, s katero se je v trenerski vlogi krstil Matija Pleško. V vseh treh nizih so se gostitelji že hitro dokopali do izdatne prednosti, ki je Primorci niso znali več izničiti, predvsem pa niso zmogli zaustaviti letečega hrvaškega korektorja Petra Đirlića, ki je zaključeval domala vse, kar mu je prišlo pod prste, in blestel s kar 71-odstotno uspešnim napadom in 20 točkami. Znova je bil učinkovit tudi kapetan Jan Pokeršnik (58-odstotni napad).


Finale že v sredo


V vseh igralnih prvinah je bil ACH Volley boljši, še posebej izdaten je bil razkorak v napadu (v % kar 54:28). Salonit si je skupaj privoščil toliko napak (18) kot tekmec zgolj pri začetnem udarcu, vendar pa so bili Ljubljančani skoraj brezhibni v polju z zgolj petimi spodrsljaji. Časa za počitek ne bo, prvi dvoboj finalne serije na tri zmage bo namreč na sporedu že v sredo. Calcit bo skušal popraviti vtis iz prejšnje sezone, ko ni v treh finalnih obračunih favoriziranim nasprotnikom odščipnil niti niza, sezono prej pa je kapituliral šele po petih tekmah.
 

Preberite še:

Komentarji: