Zmarzlik s tretjo zmago v nizu na vrh, Žagar deseti

Na peti dirki sezone v SP v spidveju je slovenski as vnovič ostal brez polfinala, a iztržil najboljšo uvrstitev v sezoni.
Fotografija: Polfinale je bil še enkrat predaleč za Mateje Žagarja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Polfinale je bil še enkrat predaleč za Mateje Žagarja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Dirkači v svetovnem prvenstvu v spidveju so danes vozili peto dirko sezone. V poljskem Lublinu je še na tretji zaporedni dirki zmago slavil svetovni prvak, domačin Bartosz Zmarzlik, in prevzel vodstvo v SP. Zdaj ima tri točke več kot danes četrti Rus Artjom Laguta. Slovenski dirkač Matej Žagar je bil deseti in je vnovič ostal brez polfinala.

V finalu je Zmarzlik zanesljivo prišel do nove zmage, presenetil pa je še en domačin Dominik Kubera. Kot dirkač s povabilom prireditelja je odlično izkoristil priložnost, pokazal zelo dobre vožnje že v predtekmovanju in zanesljivo opravil z izkušenimi tekmeci tudi v polfinalu, v finalu pa je moral priznati premoč le slavnejšemu rojaku Zmarzliku. Na tretjo stopničko je stopil Šved Fredrik Lindgren.
 

Nekaj časa je kazalo bolje


Matej Žagar je danes dosegel najboljšo uvrstitev v sezoni. Potem ko je bil v Vroclavu 13. in 15., na prvem dvojčku sezone v Pragi pa 11. in 12., je danes prišel na rob deseterice. Danes je nekaj časa kazalo celo, da se mu bo prvič uspelo prebiti med osmerico polfinalistov. V prvih dveh vožnjah je bil namreč dvakrat drugi, premagala sta ga le Laguta in do te dirke vodilni v SP Maciej Janowski. A nadaljevanje ni bilo tako dobro. V naslednjih treh vožnjah je iztržil tri tretja mesta, skupno pa sedem točk ni bilo dovolj za preboj med najboljših osem.

V Lublinu bo v soboto še ena dirka za SP, s katero se bo sezona že prevesila v drugo polovico, saj je letos načrtovanih 11 preizkušenj.

Izidi: 1. Zmarzlik (Pol) 20, 2. Kubera (Pol) 18, 3. Lindgren (Šve) 16, 4. Laguta (Rus) 14, 5. Doyle (Avs) 12, 10. Žagar (Slo) 7.

SP skupno (5): 1. Zmarzlik 83, 2. Laguta 80, 3. Janowski (Pol) 70, 4. Sajfutdinov (Rus) 67, 5. Lindgren, 13. Žagar (Slo) 24.

Komentarji: