Zvezdniki pikada zbrali skoraj pol milijona evrov

Igralci pikada so ob robu svetovnega prvenstva za raziskave, ozaveščanje in podporo žrtvama raka prostate zbrali 460.000 evrov.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Igralci pikada so ob robu svetovnega prvenstva, ki te dni poteka v Londonu, v uvodnih devetih dneh turnirja zbrali več kot 400.000 funtov (460.000 evrov) za Prostate UK, dobrodelno organizacijo za raziskave, ozaveščanje in podporo raka prostate na Otoku, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Sponzor prvenstva Paddy Power se je namreč zavezal, da bo na tekmovanju v palači Alexandra v Londonu podaril tisoč funtov vsakič, ko bo nekdo izmed igralcev zadel 180, največje možno število točk s tremi meti.

SP je trenutno zaradi božiča prekinjeno in se bo nadaljevalo 27. decembra, končalo pa 3. januarja. Znesek pred nadaljevanjem znaša 443.000 funtov (509.000 evrov).

»Gledanje je bilo izjemno zanimivo in zahvala prizadevanjem najboljših igralcev na svetu. Z enim maksimumom za drugim spreminjamo položaj moških in ko se bo akcija nadaljevala 27. decembra, bomo skušali doseči še višjo raven,« je dejala direktorica organizacije Laura Kerby.

»Ta kultni turnir je športna stalnica v prazničnem obdobju, sodelovanje pa nas ni postavilo le v središče dogajanja, temveč je popolnoma spremenilo pravila za nas ter moške in njihove bližnje, ki jih je prizadel rak prostate, najpogostejši rak pri moških. Eden od osmih moških zboli za rakom na prostati. To je bolezen, ki je ozdravljiva, če jo odkrijemo zgodaj, vendar pogosto v zgodnji fazi nima simptomov, zato je ključnega pomena, da moški poznajo svoje tveganje,« je še dodala Kerby.

Komentarji: