Kanadčani prepričljivo odpravili Kazahstance, Latvijci pa Norvežane

V "slovenski" skupini B na svetovnem prvenstvu v hokeju je Kanada premagala predzadnji Kazahstan, Latvija pa je po zmagi nad Norveško na pragu obstanka.
Fotografija: Kanada je z zmago nad Kazahstanom pomagala tudi Sloveniji, risi imajo še možnosti za obstanek. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Kanada je z zmago nad Kazahstanom pomagala tudi Sloveniji, risi imajo še možnosti za obstanek. Foto: Reuters

Latvijski hokejisti so na domačem svetovnem prvenstvu elitne skupine v Rigi premagali Norvežane z 2:1, medtem ko so bili Kanadčani v drugem obračunu skupine B boljši od Kazahstancev s 5:1.

V latvijski prestolnici so vsi trije goli na prvi tekmi padli v drugi tretjini. Sogostitelji letošnjega svetovnega prvenstva so oba dosegli v 24. minuti, najprej je zadel Rodrigo Abols, 39 sekund kasneje Toms Andersons, končni izid pa je v 35. minuti postavil Ludvig Hoff.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kanadčani so z izjemno učinkovito igro v uvodnih dvajsetih minutah premagali Kazahstance. V tem obdobju je dva gola dosegel Lawson Crouse, po enega pa Mackenzie Weegar in Joe Veleno. V zadnji tretjini je zadela še Samuel Blais, za Kazahstance pa je edini gol v prvi tretjini prispeval Adil Beketajev.

V skupini A v Tampereju so Američani po štirih tekmah še naprej 100-odstotni, njihova zadnja žrtev so bili naši severni sosedi Avstrijci, ki so izgubili z 1:4. Na drugem današnjem dvoboju so Finci pred domačimi gledalci dosegli drugo zmago, po Nemcih so na kolena položili še Francoze in zmagali s 5:3.

Jutri bodo na sporedu še štiri tekme 4. kroga. Para v Tampereju sta Madžarska – Švedska in Danska – Nemčija, v Rigi pa Češka – Slovenija in Švica – Slovaška.

<iframe id="sofa-standings-embed-1982-46356" src=https://widgets.sofascore.com/embed/tournament/1982/season/46356/standings/Group%20B?widgetTitle=Group B&showCompetitionLogo=true style=height:416px!important;max-width:620px!important;width:100%!important; frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Komentarji: