Kopitarjevim »kraljem« tolažilni derbi

V NHL je slovenski zvezdnik Anže Kopitar s podajo omogočil zmago v podaljšku v prestižnem dvoboju nekdanjih velikanov.
Fotografija: Ruski zvezdnik in kapetan Washingtona Aleksander Ovečkin (desno) je postavil še en  mejnik v svoji bogati karieri v NHL. FOTO: USA TODAY Sports
Odpri galerijo
Ruski zvezdnik in kapetan Washingtona Aleksander Ovečkin (desno) je postavil še en  mejnik v svoji bogati karieri v NHL. FOTO: USA TODAY Sports

Za Anžeta Kopitarja in njegovo moštvo LA Kings v NHL ni več tekmovalnih izzivov, toda slabo sezono ne kaže imeti še slabšo. V derbiju bivših velikanov, Los Angelesa in Chicaga, je bilo zato sila razburljivo im napeto. V Kaliforniji je s 3:2 zmagalo domače moštvo, Kopitarjevo.

Chicago je imel dvakrat prednost, Los Angeles pa je vselej izenačil. Odločitev je padla v zadnjih sekundah podaljška: vsega 12 sekund pred iztekom 65 minut, je LA še zadnjič pritisnil: Kopitar je odložil plošček za Drewa Doughtyja, ki je z bombo zatresel za 3:2.

Z izkupičkom 4-1-1 na zadnjih 6 tekmah je LA ušel zadnjemu mestu v NHL.


Ovečkin za zgodovino


Kapetan branilca naslova Washingtona Aleksander Ovečkin je v 46. minuti  zabil jubilejni 50. gol sezone. S tem je Aleksander Veliki že osmič v karieri presegel magično mejo in se pridružil dvema najboljšima strelcema v zgodovini NHL Miku Bossyju in Waynu Gretzkyju.

Izidi –


LOS ANGELES : CHICAGO 3:2 – podaljšek

(Wagner, Amadio, Doughty (podaja Kopitar); DeBrincat, Gustafsson).


CAROLINA : PHILADELPHIA 5:2

BOSTON : FLORIDA 1:4

OTTAWA: TORONTO 4:2

TAMPA BAY : WASHINGTON 3:6

NEW JERSEY - ST. LOUIS 2:3 – podaljšek

NY ISLANDERS : BUFFALO 5:1

WINNIPEG : MONTREAL 1:3

NASHVILLE : COLUMBUS 2:5

SAN JOSE : VEGAS 4:3 – podaljšek

EDMONTON : ANAHEIM 1:5

VANCOUVER : DALLAS 3:2 – kazenski streli

Komentarji: