Kralji do četrte zmage v nizu, Kopitar prispeval podajo

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL ugnali arizonske kojote
Fotografija: Anže Kopitar nadaljuje uspešen niz iger proti tekmecem z zahoda ZDA. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar nadaljuje uspešen niz iger proti tekmecem z zahoda ZDA. FOTO: Reuters

Hokejisti iz Los Angelesa so dosegli četrto zmago v nizu v severnoameriški ligi NHL. Po zmagoslavjih nad tekmeci iz Winnipega, San Joseja in Las Vegasa so v domačem Staples Centru ukanili Arizono Coyotes z 2:1, slovenski zvezdnik v dresu kalifornijske ekipe Anže Kopitar pa je prispeval podajo pri golu Dustina Browna v tretji tretjini.

Poleg Browna, ki je zadel desetič v sezoni in je najboljši strelec svoje ekipe, je za gostitelje v prvi tretjini zadel še Jake Muzzin, za goste pa Jakob Chychrun. Brown se je izkazal z lepim prodorom s sredine igrišča, na koncu pa je z natančnim strelom z desne strani premagal še vratarja tekmecev.


Lovijo tekmece


Za kralje je ta niz zmag najdaljši v sezoni. Vratar Jonathan Quick je zbral 26 obramb.

Kralji so sicer še vedno na zadnjem mestu lige, imajo pa enako število točk (33) kot New Jersey v vzhodni konferenci, blizu pa so še njihovi današnji tekmeci Arizona, St. Louis, Chicago in Ottawa, ki imajo po 34 točk, tako da bi lahko kalifornijska ekipa, če bo niz zmag še nadaljevala, tudi pobegnila z dna lestvice. A naslednji izziv bo težji, saj bodo v soboto gostje v Staples Centru hokejisti Vegasa.

Komentarji: