Novi dve točki Anžeta Kopitarja premalo za zmago Kraljev

Hokejisti kluba Los Angeles Kings so v gosteh z 2:3 izgubili pri Edmonton Oilers.
Fotografija: Anže Kopitar (na fotografiji drugi z leve) je bil med podajalci pri obeh golih za Los Angeles Kings. Foto: AP
Odpri galerijo
Anže Kopitar (na fotografiji drugi z leve) je bil med podajalci pri obeh golih za Los Angeles Kings. Foto: AP

Edmonton – Hokejisti moštva Edmonton Oilers so se v NHL na najlepši način oddolžili Kraljem za nedavni poraz v Los Angelesu (2:5), potem ko so jih na svojem ledu premagali s 3:2 (2:2, 0:0, 1:0). V gostujoči zasedbi je znova vidno vlogo odigral slovenski kapetan Anže Kopitar, ki je bil podajalec pri obeh golih.

Naftarji so sicer že v drugi minuti prišli v vodstvo prek Finca Jesseja Puljujärvija, osem minut pozneje je na 2:0 povišal Kanadčan Alex Chiasson. Toda igralci Los Angelesa, za katere je po dvanajstih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe znova branil ameriški vratar Jonathan Quick, niso vrgli svojih palic v koruzo. Najprej so prek Američana Dustina Browna v 14. minuti znižali izid, pol minute pred koncem uvodne tretjine pa je Kanadčan Jeff Carter poskrbel za izenačenje. Med podajalci pri obeh zadetkih za goste je bil – kot že omenjeno – tudi Kopitar, ki je na ledu prebil dobrih 23 minut in v tem času sprožil dva strela proti domačemu čuvaju mreže, Fincu Mikku Koskinenu.

Potem ko se je druga tretjina razpletla brez golov, so dve minuti in 20 sekund pred iztekom tekme domači navijači vendarle dočakali zmagoviti zadetek Edmontona. Zabil ga je Šved Oscar Klefbom. Kralji tako ostajajo pri 19 točkah, s katerimi so na zadnjem, osmem mestu v pacifiški skupini. Naftarji jih imajo sedem več in so peti.

»Da smo nadomestili zaostanek dveh golov, je bil zagotovo pravi odgovor. Toda naš zaostanek na lestvici je velik, morali bomo začeti zbirati točke. Že jutri nas čaka nova tekma (proti Calgary Flames – op. p.), moramo biti zbrani in osredotočeni, da ne bomo na koncu spet ostali praznih rok,« je po porazu izjavil Kopitar.

Vrstni red strelcev: 1. Mikko Rantanen (Fin, Colorado Avalanche) 42 (10 + 32), 2. Nathan MacKinnon (Kan, Colorado Avalanche) 41 (18 + 23), 3. Mitch Marner (Kan, Toronto Maple Leafs) 36 (6 + 30) ... 123. Anže Kopitar (Slo, LA Kings) 15 (7 + 8).

Drugi izidi – Boston Bruins : New York Islanders 2:1 – po kazenskih strelih, Columbus Blue Jackets : Minnesota Wild 4:2, Ottawa Senators : New York Rangers 3:0, Tampa Bay Lightning : Buffalo Sabres 5:4, Nashville Predators : Arizona Coyotes 0:3, Winnipeg Jets : Chicago Blackhawks 6:5, Vancouver Canucks : Vegas Golden Knights 3:4.

Komentarji: