Po skoraj treh urah napetosti prvak v Tivoliju strl vodilnega

SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice s polnim izkupičkom v alpski hokejski ligi.
Fotografija: Gostje iz Brunica, Armin Hofer (9), Ivan Althuber (7) in vratar Colin Keith Furlong, ki je ubrnail kar 45 strelov od 47, so pošteno namučili Aleša Mušiča (19), Žigo Pešuta (11) in druge Ljubljančne. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Gostje iz Brunica, Armin Hofer (9), Ivan Althuber (7) in vratar Colin Keith Furlong, ki je ubrnail kar 45 strelov od 47, so pošteno namučili Aleša Mušiča (19), Žigo Pešuta (11) in druge Ljubljančne. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Kot bi šlo za naslov prvaka, sta derbi 7. kola v drugem delu tekmovanja v alpski hokejski ligi vzela lanska finalista SŽ Olimpija in Brunico. Po skoraj treh urah, zaradi težav z ogrado v drugi tretjini in daljši prekinitvi, so se na koncu zmage z 2:1 veselili branilci naslova.

Ljubljančani so s srčno igro strli odpor ves čas dvoboja žilave tekmece, ki so pred vrata postavili obrambni zid in dopuščali obstreljevanje. Ko so prek Raphaela Andergassena Tirolci v 27. minuti izkoristili enega od nasprotnih napadov, je že dišalo po petem porazu Ljubljančanov v drugem delu tekmovanja.

Prekinitev v 32. minuti zaradi okvare vrat ob izhodu s klopi gostov je prišla kot naročena. Iz nje so Ljubljančani izšli še bolj odločni in zagrizeni, da zasukajo tekmo v svoj prid. Žan Jezovšek je v silovitem obleganju ob koncu druge tretjine v 38. in 40. minuti zrežiral preobrat in Olimpiji pred zadnjimi dvajsetimi minutami priigral zalogo gola prednosti.

Celjan v Olimpijinem dresu Žan Jezovšek je uprizoril preobrat na tivolskem ledu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Celjan v Olimpijinem dresu Žan Jezovšek je uprizoril preobrat na tivolskem ledu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


Na koncu je najmanjša prednost zadostovala za zmago prvaka (sprožil je kar 47 strelov) nad vodilnim moštvom, ki se je kar težko sprijaznilo s porazom. Tradicionalnemu stisku rok po dvoboju se je odzvalo le enajst gostov. Ti so na klopi za kaznovane presedli kar 20 minut, gostitelji 14. Ljubljančani bodo pred velikim derbijem v Podmežakli jutri gostovali še v Cortini.

Odličen večer v slovensko-južnotirolskem dvoboju so pripravili Jeseničani v gosteh pri Rittnu. Doslej drugouvrščenega tekmeca so premagali z enim samim doseženim golom, potem ko je Blaž Tomaževič v 17. minuti zabil edini gol na tekmi in oživel upanje, da bi lahko še upali o uvrstitvi med štiri najboljše, ki v izločilnih dvobojih omogoča tekmo več doma.

Komentarji: