Rodman in Kranjc na Bledu iz oči v oči

Na poletni ligi bo drevi ob 20. uri prvi hokejski derbi v sezoni, tako Jesenice kot Olimpija sta doživela precej sprememb.
Fotografija: Nazadnje so bili uspešnejši hokejisti Jesenic, ki so v finalu državnega prvenstva premagali Olimpijo. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Nazadnje so bili uspešnejši hokejisti Jesenic, ki so v finalu državnega prvenstva premagali Olimpijo. FOTO: Jože Suhadolnik

Nocojšnji derbi 15. poletne lige na Bledu med Acronijem Jesenicami in SŽ Olimpijo (20) bo nekakšna otvoritev hokejske sezone na Slovenskem. Boljši se bo jutri ob 20. uri za lovoriko meril z zmagovalcem skupine treh tujih klubov: Medveščak, VSV, Karlovy Vary, poraženec slovenskega dvoboja bo igral za tretje mesto ob 16.30.

Tako Jesenice kot Olimpija bosta v tej sezoni znova igrala v AHL, v obeh taborih so doživeli precej sprememb. Največja okrepitev železarjev, ki jih vodi Gaber Glavič, je izkušeni David Rodman, pogodbo je podaljšal vratar Clarke Saunders, iz Finske prihaja branilec Jesse Jyrkkiö.

David Rodman se je vrnil v matični klub. FOTO: Jože Suhadolnik
David Rodman se je vrnil v matični klub. FOTO: Jože Suhadolnik


Zmaji se zanašajo na domače adute. Gorenjcem so izmaknili Celjana Žana Jezovška, prišel je reprezentančni branilec Aleš Kranjc, dolgoletni član Jesenic, vrnil Aleš Mušič, trener ostaja Jure Vnuk.

David Rodman in Aleš Kranjc, dolgoletna soigralca pri Jesenicah, na Dunaju in v reprezentanci, bosta tako tokrat na nasprotnih bregovih.
 

Mušič spet kapetan


Jeseničani so na prvi pripravljalni tekmi premagali Fehervari Titanok s 6:4, tudi Ljubljančani so začeli spodbudno, osvojili so turnir štirih narodov v Kapfenbergu, kjer so premagali gostitelje (6:1), švicarsko ekipo Seewen s 3:2 in na koncu zasedbo Corona Brasov Wolves iz Romunije s 7:6, odločilni gol je v podaljšku zabil Mušič, ki ga je ekipa izbrala za novega kapetana.

Današnji derbi po pokazal, kako dobro so v obeh taborih delali na pripravah in kako srečno roko so imeli s sestavo ekip. Obeta se zanimiva sezona, v kateri oboji merijo na obe domači trofeji. V AHL bomo videli vsaj štiri večne derbije, prvega 27. oktobra v Podmežakli.

Aleš Kranjc se je pridružil Olimpiji. FOTO: Jože Suhadolnik
Aleš Kranjc se je pridružil Olimpiji. FOTO: Jože Suhadolnik

Komentarji: