Zlatko Zahović od vijolične barve k rdeči

Drevi ob 19. uri v Podmežakli na derbiju poseben gost iz Maribora.
Fotografija: David in Marcel Rodman sta bila vrsto let skupaj med risi. Prvi je zdaj tudi med aduti jeseniških hokejistov, starejši brat Marcel pa jih vodi s klopi.
FOTO Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
David in Marcel Rodman sta bila vrsto let skupaj med risi. Prvi je zdaj tudi med aduti jeseniških hokejistov, starejši brat Marcel pa jih vodi s klopi. FOTO Leon Vidic/Delo

Jesenice – Ni nikakršna skrivnost, da v hokejski Podmežakli, odkar domačega moštva ni več v regionalno prestižni EBEL, pogrešajo večji obisk. A drevi bodo tribune spet bolj oživele. Napočil je namreč čas za četrti slovenski derbi v sezoni alpske lige, pri jeseniškem klubu v lovu na prvo zmago proti velikemu tekmecu v sezoni 2018/19 upajo na podporo številnih gledalcev, med katerimi bo tudi Zlatko Zahović, uspešni športni direktor mariborskih nogometašev.

Dosedanji del sezone v tem mednarodnem tekmovanju vlogo favorita namenja ljubljanskemu moštvu. To namreč že dolgo deluje zelo zanesljivo, v 33 nastopih je zbralo kar 77 točk, za kar je nagrajeno z visokim 2. mestom na lestvici. Zmaji zanesljivo drsajo h končni ligaški uvrstitvi med najboljše štiri, ta pa jim že zagotavlja nastop v končnici. Na Jesenicah, kjer so v prejšnji sezoni blesteli tako v domačih derbijih kot tudi na nekaterih tekmah z moštvi iz Avstrije in Italije, je zdaj zgodba povsem drugačna: železarji so daleč od neposredne uvrstitve v izločilne boje AHL, Ljubljančanov pa od avgusta niso premagali niti v tem tekmovanju, niti na poletni ligi, niti na finalnem turnirju za pokal HZS!


Kanadski novinec sanja o darilu za rojstni dan


»Težko ocenjujem razmerja moči v AHL, ker me zaradi okrevanja po poškodbi dolgo časa ni bilo na ledu, toda v domači dvorani se vedno počutimo dobro, podpora s tribun je naša prednost, verjamem, da lahko zmagamo,« napoveduje dolgoletni reprezentant David Rodman. Med risi je nazadnje deloval prepričljivo, njegova soigralca v napadu sta bila Jan Urbas in Miha Verlič, oba člana kluba iz Bremerhavna, sedmouvrščenega v najvišji nemški ligi. V tej je dve sezoni prestal tudi jeseniški novinec v vratih Matt Climie. Izkušeni vratar je prav včeraj praznoval 36. rojstni dan, zmaga ob premieri v slovenskem derbiju bi bila zanj lepo darilo. »Na Jesenicah imamo dobro šolo vratarjev, a za prihajajoče odločilne tekme v sezoni potrebujemo izkušnje, zato je ta prihod lahko zelo koristen,« je še odgovoril omenjeni napadalec o novem soigralcu.

V Olimpijinem taboru so se sezone lotili s slovenskima vratarjema, Žanom Usom in Tilnom Spreitzerjem, prvi se je ob koncu tedna preizkusil tudi v reprezentančnem dresu na Bledu. »Zelo sem se razveselil selektorjeve ponujene priložnosti. Škoda mi je bilo prejetega gola za poraz v sobotnem podaljšku z Belorusi, a že nastop v reprezentanci je bil zame imenitna izkušnja in vsekakor posebna motivacija tudi za nadaljevanje športne poti,« je ob koncu blejskega turnirja poudaril Us in se seveda takoj ozrl k današnjemu večeru: »Pri izbrani vrsti nas je precej, ki smo povezani bodisi z zeleno barvo bodisi z rdečo, zato je bilo že nekaj medsebojnega zbadanja v pričakovanju velikega derbija. Vsi smo se malo pohecali, a zdaj šale na tekmi ne bo,« se je zresnil pred predstavo, ob kateri pri jeseniškem klubu pripravljajo bogat spremljevalni spored. Posebej zanimiva pa bo navzočnost Zlatka Zahovića. Mariborčan bo namreč vrgel prvi plošček na tekmi. Vprašanje zvedavih obiskovalcev je že na dlani – bo tokrat namesto kakšnega vijoličnega simbola imel šal rdeče barve?

Preberite še:

Komentarji: