Dirka po Italiji naslednje leto tudi čez Slovenijo

Cilj ene od etap italijanske kolesarske pentlje bo v Gorici, karavana pa bo obiskala tudi Brda in Novo Gorico.
Fotografija: Letošnjo dirko po Italiji je dobil britanski kolesar Ineosa Tao Geoghegan Hart. FOTO: Luca Bettini/AFP
Odpri galerijo
Letošnjo dirko po Italiji je dobil britanski kolesar Ineosa Tao Geoghegan Hart. FOTO: Luca Bettini/AFP

Kolesarska dirka po Italiji bo naslednje leto obiskala tudi Slovenijo. Kot na spletu poroča časnik Primorski dnevnik, bo cilj ene od etap italijanske kolesarske pentlje v Gorici, karavana pa bo obiskala tudi Brda in Novo Gorico.

»Ena od etap italijanske krožne dirke se bo gotovo zaključila v središču Gorice,« pravi goriški župan Rodolfo Ziberna. »Z odgovornim za Giro v naši deželi Enzom Cainerom sva se začela pogovarjati pred tremi meseci. Datuma goriške etape vam še ne morem sporočiti. Morda bo javnosti znan konec prihodnjega tedna. Lahko pa vam že povem, da bo cilj na Korzu Verdi pri Ljudskem vrtu,« je še dejal župan.


Kolesarji bi obiskali Brda in Novo Gorico


Ziberna je prepričan, da bo etapa obiskala tudi Slovenijo, čeprav pogovori o trasi etape še potekajo. »Obstaja več opcij. Najbolj realna je, da bodo kolesarji prečkali nekdanji mejo pri Števerjanu in obiskali Hum, nato bi se preko Brd vrnili do Nove Gorice in se čez goriško-novogoriški Trg Evrope oziroma Transalpino vrnili na italijansko stran. Goriška kolesarka etapa bi bila neke vrste poklon združeni Evropi.«

Preberite še:

Komentarji: