Ekipni kronometer Jumbo Vismi, Teunissen zadržal rumeno

Kolesarji ekipe Jumbo Visma so prepričljivo slavili na ekipnem kronometru na dirki po Franciji. Drugi Ineos, tretji Deceuninck QuickStep. 
Fotografija: Mike Teunissen bo vsaj še en dan nosil rumeno majico. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mike Teunissen bo vsaj še en dan nosil rumeno majico. FOTO: Reuters

Že v drugi etapi dirke po Franciji smo dočakali prvi pomemben dan v boju za končno zmago. Kolesarji Jumbo Visme so pred kronometrom veljali za ene od favoritov za prvo mesto in tokrat z zelo složno vožnjo tudi stopili na sam vrh. Na koncu so za 20 sekund ugnali ekipo Ineos, Mike Teunissen pa je zadržal rumeno majico vodilnega. 

Tudi Ineos je z doseženim lahko zadovoljen, proti glavnim tekmecem za skupno zmago so pridobili nekaj časa, a so bile razlike manjše kot denimo na lanskem ekipnem kronometru. Zadovoljni so lahko tudi pri Bahrain Meridi, ki je končala na 9. mestu, zaostali so 36 sekund, Vincenzo Nibali je tako proti Eganu Bernalu in Geraintu Thomasu izgubil le 16 sekund.

Veseli tudi dejstvo, da se je Matej Mohorič po grdem sobotnem padcu pobral in da se njegove noge dobro vrtijo, bil je prvi kolesar Bahrain Meride preko črte, tudi Jan Tratnik je do konca zdržal z ekipo in opravil veliko dela. 


 

Komentarji: