Emirati prevzemajo BTC Ljubljana

Trenutno sta del moštva dve slovenski kolesarki, Urša Pintar in Eugenia Bujak, a obema po koncu letošnje sezone poteče pogodba.
Fotografija: Urša Pintar in Eugenia Bujak sta članici ekipe Ale BTC Ljubljana. FOTO: BTC City
Odpri galerijo
Urša Pintar in Eugenia Bujak sta članici ekipe Ale BTC Ljubljana. FOTO: BTC City

Kolesarsko moštvo UAE Team Emirates bo bodisi pred sezono 2022 bodisi 2023 prevzelo italijansko-slovensko žensko moštvo Ale BTC Ljubljana v svetovni seriji, poroča za kolesarstvo specializirani spletni portal Cyclingnews.

Po navedbah omenjenega spletnega medija je menedžer moštva UAE Švicar Mauro Gianetti potrdil namero po prevzemu, a ni mogel zagotoviti, ali se bo to zgodilo že pred sezono 2022. Za moštvo, sponzorirano s kapitalom iz Združenih arabskih emiratov, dirkata tudi dva Slovenca, prvi kolesar lestvice Mednarodne kolesarske zveze (Uci) Tadej Pogačar in Jan Polanc.

Novo moštvo bo še naprej tekmovalo v svetovni seriji ženskega kolesarstva, ekipe pa ne bodo pretirano spreminjali, še poroča Cyclingnews. Trenutno sta del moštva dve slovenski kolesarki, Urša Pintar in Eugenia Bujak, a obema po koncu letošnje sezone poteče pogodba.

V letošnji sezoni je ekipa Ale BTC Ljubljana na lestvici Ucija na četrtem mestu, najboljša posameznica pa je Švicarka Marlen Reusser na šestem. Toda specialistka za vožnjo na čas bo v letu 2022 dirkala za najboljšo ekipo na svetu SD Worx.

Komentarji: