Etapa za Rogliča, že danes morda spet v rdečem

Danes in jutri izjemno zahtevni etapi na dirki po Španiji, slovenski šampion zaostaja minuto in 36 sekund.
Fotografija: Primož Roglič je favorit za končno zmago. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič je favorit za končno zmago. FOTO: Jorge Guerrero/AFP

Pred kolesarji na španskem krogu je še pet etap. Prva ključna je lahko že danes, saj udeležence čakajo trije izjemni vzponi, vključno z legendarnim na Lagos de Covadonga.

image_alt
Roglič je Jakobsenu privoščil rojstnodnevno darilo


Najprej kolesarje čaka Alto de Hortiguera, 5,3-kilometrski vzpon s povprečnim naklonom 4,7%. Sledi Collada Llomena s 7,6 kilometrov dolgim vzponom s povprečjem 9,3% in odseki s 14% naklonom, za konec pa pride na vrsto še 12,5-kilometrski vzpon na Lagos de Covadonga, ki vključuje dele z 18% naklonom.



V skupni razvrstitvi ima Norvežan Odd Christian Eiking 54 sekund prednosti pred Francozom Guillaumom Martinom in minuto ter 36 sekund pred Primožem Rogličem.

Po izjemno zahtevni današnji etapi je v četrtek na sporedu še kraljevska etapa z novimi tremi vzponi in zaključkom na Alto D'El Gamoniteiru, ki so ga organizatorji poimenovali dragulj 76. dirke po Španiji. Gre za 15-kilometrski vzpon s povprečnim desetodstotnim naklonom. Pred tem bodo morali udeleženci prečkali San Lorenzo (9,9 km, 8,6%), La Cobertorio (7,9 km, 8,6%) in El Cordal (12,2 km, 3,8%).



Dirka po Španiji se bo končala v nedeljo, pred tem udeležence čakata še dve relativno gorski etapi, a manj zahtevni kot prejšnji dve, s 33,7 kilometrov dolgim kronometrom. Prva polovica je stalni vzpon, sledi nekaj kilometrov spusta, nato pa tehnično izpeljan zaključek z naklonom, ki bi moral ustrezati slovenskemu zvezdniku in prvemu favoritu zadnjega tedna.

Primož Roglić lovi tretjo zaporedno zmago na Vuelti. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
Primož Roglić lovi tretjo zaporedno zmago na Vuelti. FOTO: Jorge Guerrero/AFP

Preberite še:

Komentarji: