Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Giro: Bennettu prestižni šprint v večnem mestu (VIDEO)

Sam Bennett je dobil zaključek 101. dirke po Italiji, v Rimu je v šprintu ugnal Elio Vivianija. 
Sam Bennett je dosegel največjo zmago kariere pred rimskim Kolosejem. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Sam Bennett je dosegel največjo zmago kariere pred rimskim Kolosejem. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
N. Gr.
27. 5. 2018 | 19:01
27. 5. 2018 | 21:23
2:51
Dirka po Italiji se je končala v velikem stilu, prestižni zadnji šprint v Rimu je po boju z Elio Vivianijem dobil Sam Bennett, Italijanu pa je v tolažbo ostala vijolična majica za najboljšega šprinterja. V finišu je bil dejaven tudi Matej Mohorič, ki je Niccolo Bonifazia spet pripeljal v odličen položaj za šprint, a Bonifazio ni bil konkurenčen najhitrejšim. 

Prireditelji so po treh krogih v Rimu nevtralizirali dirko in Chrisu Froomu ter Skyu omogočili parado šampionov, kakršno si po podvigu leta tudi zaslužijo. Chris Froome je pred kamerami poziral, odet povsem v rožnato in z rožnatim kolesom, predvsem pa z ogromnim nasmeškom. 

»Ne morem verjeti, še vedno čakam, da me bo nekdo zbudil iz teh sanj. Kakšen teden je za mano, kar malo sem se bal priti na Giro, saj je ta dirka nekaj povsem posebnega in zahteva toliko od kolesarja ... po katastrofalnem začetku sem večkrat pomislil, da nimam več možnosti, a se vseeno nisem predal, zdaj pa sem tukaj ... neverjetno,« se je v cilju prepustil čustvom tudi navadno precej zadržani Froome. 


 

Froome je zdaj v elitni druščini


Po slabem prvem tednu je Froome prebrodil težave in dobil svoj prvi Giro v karieri, vključil se je v elitno druščino kolesarjev, ki so dobili vse tri tritedenske dirke v koledarju. Postal je tudi član še bolj elitne druščine tistih, ki so bili aktualni zmagovalci Gira, Toura in Vuelte, čeprav še pred tednom dni ni nič kazalo na to, da bo v Rimu prav Froome prva zvezda popoldneva. To je do zdaj ob Froomu uspelo le še Eddyju Merckxu in Bernardu Hinaultu! 

Chris Froome in Tom Dumoulin, najboljša na letošnjem Giru.  FOTO: Luk Benies/Afp
Chris Froome in Tom Dumoulin, najboljša na letošnjem Giru.  FOTO: Luk Benies/Afp


S parado šampionov se je tako končala izjemno napeta 101. dirka po Italiji, ki je postregla s preobrati in predvsem z zanimivim dirkanjem vseh 21 dni. V lepem spominu bo ostala tudi Slovencem, ki so nadaljevali izjemni niz v Italiji in še peto leto zapored dobili etapno zmago, za kar je v 10. etapi do Gualda Tadina poskrbel Matej Mohorič. 
 

Britancu tudi modra majica


Najboljši mladi kolesar je postal Miguel Angel Lopez, ki je zasedel tudi tretje mesto na odru za zmagovalce, med njim in Froomom je bil le lanski zmagovalec Tom Dumoulin, ki je naredil vse, da bi včeraj še premagal Frooma, a ni šlo. Britanec je postal tudi najboljši hribolazec dirke in osvojil modro majico, Sky pa je zasluženo postal najboljša ekipa na dirki, čeprav je dolgo kazalo, da bo to Mitchelton Scott. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine