Kakšni vzponi čakajo Primoža Rogliča do nedeljskega cilja

Danes je na sporedu druga od štirih gorskih etap na kolesarskem kriteriju Dauphine.
Fotografija: Primoz Roglič (desno) na kriteriju Dauphine velja za izrazitega favorita za skupno zmago. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Primoz Roglič (desno) na kriteriju Dauphine velja za izrazitega favorita za skupno zmago. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP

Danes čaka kolesarje na kriteriju Dauphine nova zanimiva gorska etapa, v kateri bo pod drobnogledom javnosti slovenski kolesar Primož Roglič, ki je včeraj opravil s konkurenco, zato bo zanimivo spremljati, kako mu bo šlo v preostalih dneh do nedeljskega vrhunca.

Kljub izjemni zahtevnosti je bila namreč druga etapa le prva od izrazito gorskih preizkušenj na tej dirki. V preostalih treh etapah karavano čaka še 16 kategoriziranih vzponov.


Danes le dva vzpona, toda oba izjemno zahtevna


V današnji tretji etapi sta na sporedu le dva, vendar sta med najzahtevnejšimi. Najprej bo na vrsti Col de la Madeleine (17,3 kilometra, povprečni naklon 8,3 odstotka), ki bo septembra tudi del 17. etape Toura, sledil pa bo še ciljni vzpon na smučarsko središče Saint-Martin-de-Belleville (14,8 km, 6 %), kjer je na lanskem Touru etapno zmago slavil Vincenzo Nibali, Egan Bernal pa je potrdil končno zmago.

Petkova tretja etapa kriterija Dauphine. FOTO: Infografika
Petkova tretja etapa kriterija Dauphine. FOTO: Infografika


Vendar letošnji kriterij Dauphine tu še zdaleč ne bo odločen. V sobotni četrti etapi sledi šest vzponov s skupno 4700 višinskimi metri. Največ dogajanja je pričakovati na Montée de Bisanne (12,4 km, 8,2 %) ter nato na ciljem vzponu na Megève (7,4 km, 4,7 %). Ta vzpon bo tudi prizorišče zadnje bitke za rumeno majico na tej dirki.

Sobotna četrta etapa kriterija Dauphine. FOTO: Infografika
Sobotna četrta etapa kriterija Dauphine. FOTO: Infografika
Nedeljska peta etapa kriterija Dauphine. FOTO: Infografika
Nedeljska peta etapa kriterija Dauphine. FOTO: Infografika


Sklepna etapa s kar osmimi kategoriziranimi klanci se bo v nedeljo začela in končala v tem francoskem smučarskem središču.

Preberite še:

Komentarji: