Moniki najprej zelena luč, nato pa 11. mesto

Dvignil se je zastor nad svetovnim prvenstvom v kolesarstvu, v gorski disciplini je zmagala avstrijska favoritinja, Monika Hrastnik pa je bila solidna.
Fotografija: Monika Hrastnik je bila zadovoljna, ker je po lažji poškodbi lahko nastopila. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Monika Hrastnik je bila zadovoljna, ker je po lažji poškodbi lahko nastopila. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Avstrijska gorska kolesarka Valentina Höll je ubranila naslov svetovne prvakinje v spustu. Na tekmi svetovnega prvenstva na Škotskerm, v okolici Glasgowa, je bila hitrejša od drugouvrščene Švicarke Camille Balanche in tretje Francozinje Marine Cabirou. Edina slovenska predstavnica Monika Hrastnik je v konkurenci 33 tekmovalk zasedla 11. mesto.

Nastop najboljše slovenske gorske kolesarke v spustu je bil še v petek vprašljiv zaradi padca ter udarca na bok in rebra, a je po zdravniškem pregledu dobila dovoljenje za spust po legendarni progi pod goro Ben Nevis.

Devetindvajsetletnica je dobro začela preizkušnjo, v srednjem tehničnem delu pa proti Francozinji Cabirou izgubila slabih sedem sekund. Do cilja se je zaostanek povečal in se ustavil pri več kot 12 sekundah. Za zmagovalko je na koncu zaostala 14,630 sekunde. Dvakratna zaporedna evropska prvakinja Hrastnikova je sicer kolajno na SP osvojila pred tremi leti v Leogangu (Avstrija), ko je bila tretja.

V boju za zmago je pričakovano slavila Avstrijka, ki je tako ubranila naslov iz lanskega Les Getsa. Na zahtevni progi je bila 2,020 sekunde hitrejša od Balanchove. Cabiroujeva je zaostala še 0,341 sekunde več.

Prireditelji so podelili tudi prvi komplet kolajn na cestnih dirkah. Med mladinkami (70 km) se je naslova svetovne prvakinje veselila Francozinja Julie Bego. Od treh Slovenk sta dve prišli do cilja. Sara Pestotnik je bila 67., Ema Podberšič pa 69. Obe sta zaostali 15:41 minute, medtem ko Neža Zupanič preizkušnje ni končala.

Preberite še:

Komentarji: