Osem World Tour ekip in prvič Madžarska

Dirka po Sloveniji bo ob srebrnem jubileju na slovenske ceste privabila najmočnejšo zasedbo doslej.
Fotografija: Tadej Pogačar bo tudi letos eden glavnih slovenskih adutov na dirki. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Tadej Pogačar bo tudi letos eden glavnih slovenskih adutov na dirki. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovenska pentlja letos praznuje 25. obletnico, zato bo dosegla še zadnji mejnik, ki so si ga prireditelji zadali pred leti. Prvič v zgodovini bo obiskala Madžarsko v prvi etapi in tako dopolnila zbirko obiskov vseh sosednjih držav v preteklih 24 izvedbah. 
 
Na predstavitvi sta bila prisotna tudi lani najboljši slovenski kolesar Tadej Pogačar, ki je osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja in končal na petem mestu v skupnem seštevku. »Letos se najbolj veselim petkove in sobotne etape, zaključek petkove mi je pisan na kožo, sobotna pa poteka po mojih domačih cestah in se končuje v mojem skoraj domačem kraju,« je traso dirke komentiral Pogačar. 
 
Na dirko letos prihaja osem ekip iz svetovne serije, kar je največ doslej, na štartu bo tako kar 154 kolesarjev. Prvi zvezdnik bo zagotovo Primož Roglič, pa tudi šprinterji Marcel Kittel, Mark Cavendish in tudi Luka Mezgec. Prihaja tudi slovenski zmagovalec etape na letošnjem Giru Matej Mohorič. 
 

V soboto Alpe, v nedeljo kronometer

 
Prvi dve etapi bosta šprinterski, nato pa se bo začel boj za zmago v skupnem seštevku. V tretji etapi kolesarje čaka vzpon na Celjsko kočo in cilj na Celjskem gradu, odločala pa bo sobotna kraljevska etapa, ki kolesarje pelje čez Jezersko, Pavličevo sedlo in Volovljek, končala se bo v Kamniku. 
 
Zadnji dan se bo dirka namesto šprinta na glavnem novomeškem trgu končala s kronometrom od Trebnjega do Novega mesta, ki bo potrdil zmagovalca v skupnem seštevku. 

Komentarji: