Po Sloveniji tudi Novak in Tratnik, cilj Toura 2024 prvič ne bo v Parizu

V Novi Gorici prihodnjo sredo štart že 28. kolesarske dirke po Sloveniji, katere prvo ime bo Tadej Pogačar.
Fotografija: Jan Tratnik je očitno dobro okreval po poškodbi. FOTO: Luca Bettini/AFP
Odpri galerijo
Jan Tratnik je očitno dobro okreval po poškodbi. FOTO: Luca Bettini/AFP

Na štart 28. dirke po Sloveniji, ki se bo začela prihodnjo sredo, se bodo odpeljali tudi naši vrhunski kolesarji s Tadejem Pogačarjem na čelu. V rdečem dresu ekipe Bahrain-Victoriousa pa bosta ob Mateju Mohoriču nastopila tudi povratnik po poškodbi Jan Tratnik in Domen Novak.

Letošnja dirka bo imela pet etap. Začela se bo v Novi Gorici (15. junija), cilj pa bo že tradicionalno v Novem mestu (19. junija). Kolesarji se bodo za zeleno majico borili skozi 39 destinacij. Skupaj bodo v petih dneh prevozili 823 kilometrov.

Najbolj zveneče ime med udeleženci preizkušnje bo lanski zmagovalec in ta čas najboljši kolesar na svetovni lestvici Tadej Pogačar. V dresu UAE Team Emirates bo bržkone nastopil tudi Jan Polanc. Matej Mohorič v točkovanju UCI zaseda šesto mesto, nastopil bo tudi najboljši slovenski šprinter Luka Mezgec (BikeExchange-Jayce), na štartu pa bodo ob selekciji slovenskih kolesarjev še tri ekipe s sončne strani Alp, in sicer Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic in zasedba Kranja.

Dirko po Sloveniji bo izpustil olimpijski prvak v vožnji na čas Primož Roglič, ki te dni kolesari na kriteriju Dauphiné, svoji zadnji pripravljalni preizkušnji pred dirko po Franciji.

Komentarji: