Pogačar ustanovil Pogi Team

Slovenski kolesar in zmagovalec Toura je v sodelovanju s KD Rog ustanovil mlado ekipo kluba, imenovano Pogi Team.
Fotografija: Tadej Pogačar želi vrniti ekipi, pri kateri se je kalil kot kolesar. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Tadej Pogačar želi vrniti ekipi, pri kateri se je kalil kot kolesar. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Slovenski kolesar Tadej Pogačar je v oddaji Športnih 366 na Televiziji Slovenija razkril, da skupaj s Kolesarskim društvom Rog ustanavlja mlado ekipo kluba imenovano Pogi Team. 

22-letni član moštva UAE Team Emirates se je odločil za poseben projekt z Rogom, pri katerem je leta 2017 začel svojo profesionalno kariero.

Zmagovalec zadnje izvedbe prestižne dirke po Franciji bo pomagal pri razvoju najmlajših članov kluba, ki ga je postavil na kolesarski zemljevid pred prestopom v Ljubljana Gusto Yaurum leta 2018.

»Skupaj s KD Rogom ustanavljamo novo ekipo Pogi Team. Hočem nekaj vrniti ekipi, v kateri sem se kalil kot kolesar. Ta dres bodo nosili kolesarji od kategorije najmlajših dečkov do starejših mladincev,« je pojasnil Pogačar.


Roglič zamenjal Bianchija za Cervelo


Nizozemsko moštvo Jumbo-Visma, za katerega dirka Primož Roglič, je z novim letom uradno predstavilo novega opremljevalca koles.

V naslednjih letih bodo Roglič in kolegi dirkali s kolesi Cervelo, poslovili pa so se od italijanskega Bianchija, ki je bil vrsto let del nizozemskega pohoda na vrh kolesarske piramide.

Od nekdanjega opremljevalca se je na družbenih omrežjih poslovil tudi Primož Roglič, ki je izpostavil 41 zmag, ki jih je v profesionalni karieri dosegel z Bianchijem od leta 2016 do konca minulega koledarskega leta.

»V čast nam je bilo dirkati s tabo v vseh teh letih in od biti ob tvoji strani skozi razvoj izjemne kariere. Ponosni smo, da lahko tvoje ime dodamo v dvorano slavnih pri Bianchiju skupaj z ostalimi šampioni, ki so z nami pisali zgodovino kolesarstva,« so se Italijani poklonili v komentarju pod Rogličevo objavo.

Preberite še:

Komentarji: