Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Primož Roglič: Sprostil sem se šele v Madridu

Slovenski šampion je opravil obširen intervju za Marco, osrednji španski športni časopis.
FOTO: AFP
FOTO: AFP
16. 9. 2019 | 09:48
16. 9. 2019 | 14:17
4:18
Primož Roglič nima časa za počitek, saj ima tudi po prihodu v cilj dirke po Španiji precej dela. V Madridu je obiskal tudi prostore Marce, osrednjega španskega športnega časopisa in v obširnem intervjuju opisal dogajanje zadnjih treh tednov.

Prostore Marce so sicer v preteklosti že obiskali največji športni zvezdniki na svetu; Rafael Nadal, Diego Maradona, Magic Johnson, Usain Bolt, Cristiano Ronaldo …»V Španijo sem prišel, da bi se boril za zmago, in na koncu sem bil najboljši. Stvari se ne bi mogle bolje končati. Vse tri tedne sem bil v vrhunski pripravljenosti, a sem lahko unovčil tudi odlično delo celotne ekipe,« je povedal slovenski šampion.

Kljub temu ni šlo brez težav. »Najhujši so bili padci. Prvega smo doživeli na začetku, ko je bilo precej težko. Po drugem padcu v Toledu sem se počutil zelo slabo. Najprej sem padel, nato pa smo imeli zelo težko etapo,« je rekel Roglič.

FOTO: AFP
FOTO: AFP

 

Padec je bil naša napaka


Novinar Marce Nacho Labarga je postavil več vprašanj ravno o petkovem padcu kolesarjev Jumba, ko je ekipa Movistarja zatem nešportno pospešila in poskušala nadoknaditi zaostanek v skupnem seštevku. »To je bila naša napaka, saj nismo bili spredaj in narekovali ritma glavnine,« je bil Roglič precej umirjen. »Imeli smo smolo in padli po lastni krivdi. K temu dogodku se nočem več vračati. Vsi namreč hočemo doseči največ, tudi Movistar in Astana.«

FOTO: AFP
FOTO: AFP


In kakšna razlika je med Vuelto in Girom, potem ko je bil v igri za zmago tudi na začetku poletja na dirki po Italiji? »Dirki sta zelo različni; v vsem. Izkušnja iz Italije mi je tukaj zelo pomagala, toda dirki sta različni. Tokrat sem se drugače lotil, v Španiji pa sem imel tudi boljšo ekipo,« je odgovoril Roglič.

Vsi so tudi opazili, kako je bil Roglič tri tedne zelo resen, čeprav je nosil rdečo majico vodilnega. Smejati se je začel šele po prečkanju cilja v središču Madrida. »Bil sem utrujen, delno tudi zato, ker sem bil ves čas zelo osredotočen. Sprostil sem se šele v Madridu. Ves čas sem namreč razmišljal samo o okrevanju in vsaki naslednji etapi.«

FOTO: AFP
FOTO: AFP

 

»Hočem zmagati v Franciji«


V kolesarstvu seveda največ pomeni zmaga na dirki po Franciji. »To je moj cilj. Rad bi šel na dirko po Franciji in na koncu tudi zmagal. Verjamem, da mi lahko uspe, še posebej, ker sem letos zmagal na Vuelti in bil tretji na Giru. V prihodnjih dneh se bomo v ekipi pogovorili o naših načrtih za prihodnje leto, zagotovo pa si želim iti v Francijo.«

Roglič se ni mogel izogniti niti vprašanju o rojaku Tadeju Pogačarju, saj je mladi Slovenec v Španiji osvojil tretje mesto. »Tadej je moj prijatelj, odličen fant in zelo dober kolesar. Ima neverjeten talent, kar je pokazal tudi na Vuelti,« je prepričan Primož Roglič, z optimizmom pa pričakuje tudi svetovno prvenstvo: »Trase še nisem analiziral, to bom počel v prihodnjih dneh. Prepričan pa sem, da bomo Slovenci zelo močni, saj imamo odlično reprezentanco. Toda najprej se želim malo spočiti.«

FOTO: AFP
FOTO: AFP

 

Gazzetta: Kolesarska revolucija


Dirko po Španiji so podrobno spremljali po vsem svetu. Pri znamenitem italijanskem športnem časniku La Gazzetta dello Sport so zapisali, da smo leta 2019 videli kolesarsko revolucijo.

Na prav vseh treh velikih tritedenskih dirkah smo namreč na vrhu videli nove obraze; začelo se je na Giru, kjer je slavil ekvadorski kolesar Richard Carapaz, na Touru je bil najhitrejši kolumbijski kolesar Egan Bernal, na Vuelti pa naš Primož Roglič. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine