Roglič: Moje sanje so zmagati na dirki po Franciji

Dumoulin bo januarja postal moštveni kolega Rogliča pri Jumbo-Vismi, ki bo v novo sezono krenila zelo močna.
Fotografija: »Zdaj imam še več odgovornosti. Ne glede na vse, trdo bom delal in bomo videli, kako bo šlo prihodnje leto,« je sklenil slovenski kolesarski zvezdnik. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
»Zdaj imam še več odgovornosti. Ne glede na vse, trdo bom delal in bomo videli, kako bo šlo prihodnje leto,« je sklenil slovenski kolesarski zvezdnik. FOTO: Jože Suhadolnik

Slovenski kolesarski as Primož Roglič še ni uradno razkril ciljev za sezono 2020, a je v pogovoru za portal cyclingnews namignil, da se bo osredotočil na dirko po Franciji. »Moje sanje so zmagati na dirki Tour de France,« je dejal najboljši kolesar sveta, ki meni, da dirka po Italiji bolj ustreza novemu moštvenemu kolegu Nizozemcu Tomu Dumoulinu.

»Ne morem reči, česa se bom lotil, a želim si zmagati Tour,« je povedal Roglič. »To je največja dirka. Za nekoga, ki je sposoben na grand touru – in je bil tretji na Giru – so sanje, da slavi na Touru,« je dejal letošnji zmagovalec dirke po Španiji. »Nisem še imel časa, da res naštudiram trasi in podrobnosti etap. Na Giru bodo tri vožnje na čas, kar bi bilo zame dobro. Morda to še bolj ustreza Tomu. Še vedno se nimam za pravega specialista za kronometre. Dobro mi gre na njih, toda dober sem na tistih, ki niso vsakdanji, nisem dober na ravninskih, ko gre 30 km v eno smer in potem nazaj,« je v pogovoru razmišljal Zasavec, ki je v torek dopolnil 30 let.


Močna ekipa: Roglič, Dumoulin in Kruiswijk


Dumoulin bo 1. januarja postal uradni moštveni kolega Rogliča pri Jumbo-Vismi, ki bo v novo sezono krenila zelo močna. Poleg Rogliča in Dumoulina bodo pri Jumbo-Vismi stavili še na Nizozemca Steven Kruiswijka ter plejado izvrstnih pomočnikov. Kolesarski strokovnjaki so mnenja, da lahko nizozemsko moštvo po dolgih letih stre ekipo Ineos, ki je v zadnjih sezonah dominirala predvsem na največji dirki – Tour de Francu.

»Moje sanje so zmagati na dirki Tour de France,« je dejal najboljši kolesar na svetu Primož Roglič. FOTO: AFP
»Moje sanje so zmagati na dirki Tour de France,« je dejal najboljši kolesar na svetu Primož Roglič. FOTO: AFP


»Ni razloga, da nam Tour ne bi ustrezal. V kronometru lahko pridobim čas, a če se ozremo na letošnjo sezono – če bom zdrav in bo vse v redu, potem se brez težav peljem dobro tudi v gorah,« je povedal Roglič, ki bo po oddihu z družino v začetku decembra z ekipo v Španiji opravil prve skupinske priprave in se odločil, katerim dirkam se bo v sezoni 2020 posvetil.

»Utrujen sem, toda tako je prav. Neverjetno je, kako izjemna sezona je za menoj. Zmagal sem veliko dirko in končal kot številka 1 svetovnega kolesarstva,« je med drugim povedal in priznal, da bo vedno ponosen, da je končal sezono kot najboljši na svetu. »Kot vedno, dobri rezultati prinašajo več pričakovanj. Postavljamo jih še višje in višje. Zdaj imam še več odgovornosti. Ne glede na vse, trdo bom delal in bomo videli, kako bo šlo prihodnje leto,« je sklenil slovenski kolesarski zvezdnik.

Preberite še:

Komentarji: