Roglič pokazal mojstrstvo tudi na enodnevni dirki

Član Jumbo-Visme je na 207 kilometrov dolgi preizkušnji med Bologno in San Luco za 15 sekund ugnal Kanadčana Michaela Woodsa in Kolumbijca Sergia Higuito.
Fotografija: Roglič je letos dobil že dirke po Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja, dirko po Romandiji ter dirko po Španiji. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Roglič je letos dobil že dirke po Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja, dirko po Romandiji ter dirko po Španiji. FOTO: Leon Vidic

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je številnim uspehom dodal še enega. Danes je zmagal na enodnevni dirki, 102. izvedbi Gira d'Emillia. Član Jumbo-Visme je na 207 kilometrov dolgi preizkušnji med Bologno in San Luco za 15 sekund ugnal Kanadčana Michaela Woodsa in Kolumbijca Sergia Higuito. Roglič, ki je kot prvi Slovenec slavil na tej preizkušnji, je letos dobil že dirke po Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja, dirko po Romandiji ter dirko po Španiji.Zmagal je tudi na tem vzponu že na dirki po Italiji. »Nazadnje, ko sem bil tukaj, sem tudi zmagal, tako da mi je San Luca všeč, zagotovo,« je dejal Roglič. »Težko je kaj narediti, če si sam, toda fantje iz ekipe so bili danes izjemni. V bistvu se nisem počutil prav dobro, toda boril sem se do konca zanje in lepo je, da mi je uspelo zmagati,« je dodal Slovenec, ki se bo do konca sezone udeležil še dirk v Vareseju in Lombardiji.

Roglič, ki je skupno dosegel že 12. zmago sezone, je sicer napadel na zadnjem vzponu in za seboj ob Woodsu in Higuiti pustil še Nizozemca Baukeja Mollemo, Španca Alejandra Valverdeja, Italijana Diega Ulissija, Francoza Pierra Latourja, Danca Jakoba Fuglsanga, Kolumbijca Egana Bernala Gomeza in Italijana Gianluco Brambillo, ki je dopolnil prvo deseterico.Na dirki je od Slovencev nastopil še Jan Polanc (UAE Emirates), ki pa ni prišel do cilja.

Preberite še:

Komentarji: