Schachmannu zmaga, Pogačar dobro začel v Baskiji

S posamičnim kronometrom se je začela šestdnevna dirka po Baskiji, Tadej Pogačar jo je začel z 18. mestom.
Fotografija: Tadej Pogačar je v dobri formi. FOTO: Bettini via UAE Team Emirates
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je v dobri formi. FOTO: Bettini via UAE Team Emirates

V Baskiji je kolesarje pričakal dež, ki je otežil delo tistim s prvega dela štartne liste, saj se je kasneje cesta osušila in predvsem na spustu kolesarjem omogočila mnogo bolj agresivne linije. Eden od osmoljencev je bil tudi Tadej Pogačar, ki je bil kljub vsemu zelo hiter, končal je na 18. mestu s 43 sekundami zaostanka. 

Pogačar je že v Algarvu pokazal, da tudi v profesionalni konkurenci lahko s kronometri opravi zelo dobro, tokrat bi bil v enakovrednih pogojih blizu vsaj deseterici. Najhitrejši na zelo razgibani progi, v dobrih 11 kilometrih sta jo zaznamovala strm vzpon in tehnično zahteven spust, je bil Nemec Max Schachmann, ki je oblekel prvo majico vodilnega. 



Hiter je bil tudi prvi favorit za končno zmago Julian Alaphilippe, ki je končal kot četrti, presenetil je še Adam Yates s petim mestom, že po prvem dnevu pa je jasno, da so glavni favoriti v Baskijo prišli zelo dobro pripravljeni. Vseh šest etap bo razgibanih in Pogačar bo imel tako še pet priložnosti, da tekmecem spet dokaže svojo moč in se povzpne v prvo deseterico v skupnem seštevku. 

Luka Pibernik je kronometer zaključil na 106. mestu z minuto in 45 sekundami zaostanka, Grega Bole je na 141. mestu zaostal za zmagovalcem za dve minuti in 26 sekund. 

Komentarji: