Tom Dumoulin ni imel sreče, zbil ga je avtomobil

Olimpijski podprvak v vožnji na čas in moštveni kolega Primoža Rogliča doživel nesrečo na treningu v Ardenih in ostal brez svetovnega prvenstva v kolesarstvu.
Fotografija: Tom Dumoulin (levo), moštveni kolega Priomoža Rogliča in tudi tekmec, je po neesreči na treningu že končal sezono. FOTO: Stuart Franklin/Reuters
Odpri galerijo
Tom Dumoulin (levo), moštveni kolega Priomoža Rogliča in tudi tekmec, je po neesreči na treningu že končal sezono. FOTO: Stuart Franklin/Reuters

Nizozemski kolesar Tom Dumoulin, sicer moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo Vismi, bo moral predčasno končati sezono. Na treningu v Ardenih ga je namreč zbil avtomobil. Pri tem si je poškodoval zapestje in ga danes čaka operacija.

»Zelo sem razočaran. Čutil sem, da prihajam nazaj v formo, a žal je sezone zame konec,« je za spletno stran Jumbo Visme dejal olimpijski podprvak v vožnji na čas in nekdanji zmagovalec dirke po Italiji.

Nesreča se je zgodila med treningom za dirko, ki nosi njegovo ime – Tour de Dumoulin – na začetku oktobra. »Veselil sem se teh dirk, ki mi zelo ustrezajo,« je dodal 30-letni nizozemski kolesar, ki je imel visoke cilje tudi za svetovno prvenstvo konec septembra v Belgiji ter enodnevno klasiko po Lombardiji.

Tom Dumoulin bo izpustil kolesarsko svetovno prvenstvo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Tom Dumoulin bo izpustil kolesarsko svetovno prvenstvo. FOTO: Leon Vidic/Delo


Dumoulin ima v svoji zbirki dve kolajni z olimpijskih iger, srebrn je bil tudi v kronometru v Rio de Janeiru 2016, ter pet s svetovnih prvenstev. Bil je prvi, drugi in tretji v kronometrih, zlato in srebro pa je osvojil tudi po moštvenih vožnjah na čas.

Preberite še:

Komentarji: