Tratnik in Roglič poskrbela za dvojno slovensko zmago!

Jan Tratnik je bil najhitrejši na prologu dirke svetovne serije po Romandiji, najbolj se mu je približal Primož Roglič.
Fotografija: Tratnik je ob zmagi oblekel tudi rumeno majico vodilnega. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tratnik je ob zmagi oblekel tudi rumeno majico vodilnega. FOTO: AFP

Dirka po Romandiji se za slovensko kolesarstvo ne bi mogla začeti bolje - Jan Tratnik je v dresu državnega prvaka ciljno črto prečkal z najboljšim časom in dosegel svojo prvo zmago v svetovni seriji. Za Tratnikom je naporna pomlad, prav na zadnji dirki pred premorom pa je očitno prikazal svojo daleč najboljšo predstavo doslej.

Veliko je bilo dvomov o pripravljenosti Primoža Rogliča, ki je na dirko prišel z višinskih priprav, a je tudi Rogla odpeljal tako, kot se za nekdanjega svetovnega podprvaka v kronometru spodobi in prolog končal na drugem mestu, za Tratnikom je zaostal za pol sekunde!

Tratnik je veljal za kandidata za mesto v deseterici na prologu, a je imel za seboj zelo naporno pomlad na belgijskih klasikah, zato je bilo precej neznank okoli tega, koliko "dinamita" je še ostalo v nogah Syuka, ki je dirkal v dresu slovenskega državnega prvaka v vožnji na čas. 


 

Premagal Roglo in utrujenost


Dinamita je bilo dovolj, da je za pol sekunde ugnal tudi reprezentančnega kolega in prijatelja Primoža Rogliča, ki naj bi na dirki po Romandiji šele lovil prave občutke in tekmovalni ritem pred začetkom Gira, a je očitno že v Švico prišel v odlični formi in odločen, da ubrani lansko skupno zmago.

Za Tratnika je to prva zmaga v dresu Bahrain Meride in njegova prva v svetovni seriji. Prislužil si jo je z garanjem za ekipo skozi celo pomlad, pred daljšim premorom pa bo imel še eno priložnost za odmeven dosežek na zadnji dan dirke po Romandiji, ko bo na sporedu še en kronometer. 



Jutri bo Tratnik vozil v rumeni majici vodilnega kolesarja v Romandiji in če mu bo slučajno pošla sapa, bo takoj za njim v vrsti Primož Roglič, da rumeno prevzame na svoja pleča. Dvojna zmaga na dirki svetovne serije je tudi za z uspehi prepredeno slovensko kolesarstvo v zadnjih sezonah izjemen uspeh. 

Komentarji: