V razmerah za motokros blizu vrha tudi kolesarki BTC Cityja (VIDEO)

Žensko klasiko v Franciji je začinil močan naliv. Anastazija Jakovenko sedma, Urša Pintar pa dvanajsta.
Fotografija: Urša Pintar je na dvanajstem mestu zaostala minuto. Foto Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Urša Pintar je na dvanajstem mestu zaostala minuto. Foto Mavric Pivk/Delo

Plumeliau – Ženski kolesarski spektakel, francosko Klasiko Morbihan na 116 kilometrov dolgi progi med Plumeliaujem in Plumepecom, so skušali prireditelji še dodatno začiniti, a se je izšlo nekoliko drugače od predvidevanj, saj je bila trasa kaotična, na makadamskih odsekih pa si je organizator morda dovolil celo nekoliko preveč.


Močan naliv otežil razmere


Močan naliv je na četrtem od šestih odsekov makadama napravil idealne razmere za motokros, zato ni nič čudnega, če je ta del razredčil glavnino kolesark na več skupin, v zadnjih dveh krogih pa sta za selekcijo med vodilnimi poskrbela še dvokilometrska travnatokamnita odseka.


Najhitrejša Južnoafričanka


Pričakovano si je konkurenco pokorila Južnoafričanka Ashleigh Moolman Pasio (Cervelo-Bigla), ki sta ji še najbližje – na pet sekund zaostanka – prišli Litovka Rasa Leleivyte (Aromitalia Vaiano) in Španka Alicia Gonzalez (Movistar). V karavani je bila tudi ekipa BTC Cityja Ljubljane, iz katere sta se z zaostankom dobre minute najbolj izkazali Anastazija Jakovenko na sedmem in Urša Pintar na dvanajstem mestu, dirko pa je s šestminutno zamudo končala še Urška Žigart na 54. mestu.

Komentarji: