Vuelto najhitreje odprl Rohan Dennis (VIDEO)

»Zavedal sem se, da sem v ožjem krogu favoritov za zmago. Začetna samozavest je nekoliko skopnela, ko sem videl čas Kwiatkowskega.«
Fotografija: Rohan Dennis je bil uvodoma prehiter za vse. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
Odpri galerijo
Rohan Dennis je bil uvodoma prehiter za vse. FOTO: Jorge Guerrero/AFP

Malaga – Že 73. izvedba zadnje letošnje večtedenske kolesarske dirke, slovite Vuelte, se je začela z osemkilometrskim posamičnim kronometrom s štartom in ciljem v Malagi, s katerim je najhitreje opravil 28-letni Avstralec Rohan Dennis (BMC), ki je tako etapnima zmagama na Touru in Giru (letos ravno tako v posamični vožnji na čas) dodal še manjkajočo v Španiji. Ciljno črto je prečkal šest sekund hitreje kot Skyev Poljak Michal Kwiatkowski, svetovni prvak na cestni dirki izpred štirih let. Tretji je bil s še sekundo več zamude evropski šampion, Belgijec Victor Campenaerts (Lotto Soudal).


Slovenca izven stoterice


»Zavedal sem se, da sem v ožjem krogu favoritov za zmago. Začetna samozavest je nekoliko skopnela, ko sem videl Michalov čas. Nisem si smel privoščiti niti najmanjše napake. Vesel sem rdeče majice vodilnega, ki bi jo rad čim dlje zadržal, nič tragičnega pa ne bo, če jo bom moral sleči že jutri. Rezultat na Vuelti bom lovil le še v 16. etapi, na drugem posamičnem kronometru, sicer pa bi rad predvsem pomagal ekipnim kolegom,« je strnil vtise Dennis. Slovencev ni bilo v najbolši stoterici, Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je zaostal skoraj minuto, Luka Pibernik (Bahrain Merida) osem sekund več. Jutri karavano čaka 163,5 kilometra dolga druga etapa med Marbello in Caminitom del Rey.


IZIDI PRVE ETAPE


1. Rohan Dennis (Avst, BMC) 9:39
2. Michal Kwiatkowski (Pol, Sky) + 0:06
3. Victor Campenaerts (Bel, Lotto Soudal) 0:07
4. Nelson Oliveira (Por, Movistar) 0:17
5. Dylan van Baarle (Niz, Sky) 0:20
124. Luka Mezgec (Slo, Mitchelton-Scott) 0:59
146. Luka Pibernik (Slo, Bahrain Merida) 1:07

 

Komentarji: