Adebayo za velike denarje še naprej ob Dragiću

Center Miamija Bam Adebayo je s klubom podpisal petletno pogodbo, ki mu lahko navrže do 195 milijonov dolarjev.
Fotografija: Bamu Adebayu bo nova zelo donosna pogodba navrgla do 195 milijonov dolarjev. FOTO Kim Klement/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Bamu Adebayu bo nova zelo donosna pogodba navrgla do 195 milijonov dolarjev. FOTO Kim Klement/Usa Today Sports

Ameriško košarkarsko moštvo Miami Heat je sklenilo novo, zelo donosno pogodbo s centrom Bamom Adebayom, ki bo tako še naprej soigralec Gorana Dragića na Floridi.

23-letni robustni košarkar se je dogovoril za petletno pogodbo v vrednosti 163 milijonov ameriških dolarjev, z bonusi pa lahko v tem času zasluži vrtoglavih 195 milijonov dolarjev.

Adebayo je bil v minuli sezoni eden izmed ključnih članov Vročice, ki se je prebila vse do finala. Njegovo povprečje v rednem delu je bilo 15,9 točke, 10,2 skoka in 5,1 asistence na tekmo. 

V velikem finalu z Los Angeles Lakersi je doživel podobno usodo kot Dragić, zaradi poškodbe rame in vratu je moral izpustiti dve tekmi, Miami pa se ni mogel enakovredno boriti za naslov.


Ingramu maksimalna pogodba


Košarkar New Orleansa, Brandon Ingram, je s svojimi delodajalci podpisal petletno maksimalno pogodbo, vredno 158 milijonov dolarjev.

Ingram se je New Orleansu pridružil leta 2019, v menjavi igralcev, ki je vključevala odhod Anthonyja Davisa k Los Angeles Lakers.

Triindvajsetletni košarkar se je hitro znašel v novem okolju, v pretekli sezoni je imel odlično povprečje 23,8 točke, 6,1 skoka in 4,2 asistence na tekmo, za svoje predstave pa je bil nagrajen z nazivom igralca, ki je najbolj napredoval v sezoni 2019/20.


Bogdanović v Atlanto


Srbski košarkar Bogdan Bogdanović bo kariero nadaljeval pri Atlanti. Ta je košarkarju ponudila štiriletno pogodbo v višini 72 milijonov dolarjev, ki je njegovi delodajalci iz Sacramenta niso bili pripravljeni izenačiti, poroča novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski

28-letni Bogdanović je vse svoje tri sezone v ligi NBA odigral v dresu Sacramenta, njegovo povprečje v minuli sezoni je bilo 15,1 točke, 3,4 asistence in 3,4 skoka na tekmo.

Srb je znan kot odličen strelec z razdalje, v pretekli sezoni je v povprečju vrgel devet metov za tri točke na tekmo in s 37-odstotno natančnostjo.

Preberite še:

Komentarji: