Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Argentinski junak po SP na Kitajskem v Lombardiji

Košarkarski veteran Luis Scola se je vrnil v Evropo, kjer bo igral za Milano. Jutri in v petek 1. kolo evrolige.
V 40. letu starosti bo Luis Scola prvič v tem desetletju igral v evroligi. FOTO: Reuters
V 40. letu starosti bo Luis Scola prvič v tem desetletju igral v evroligi. FOTO: Reuters
2. 10. 2019 | 18:40
2. 10. 2019 | 18:40
3:25
»Po pogovoru s soprogo sem sprejel vabilo,« je priznal 39-letni Luis Scola, potem ko je postal član italijanskega Milana. Kapetan in eden od ključnih mož Argentine na SP na Kitajskem, kjer si je južnoameriška reprezentanca priigrala srebrno kolajno po porazu v finalu proti Španiji in tudi uvrstitev na olimpijski turnir v Tokiu, se je v Evropo vrnil po dvanajstih letih. 

Scola bo jutri v Münchnu proti Bayernu prvič v tem desetletju igral v evroligi, potem ko je leta 2007 iz španske Tau Ceramice odšel v NBA k »raketam« iz Houstona. V ZDA je igral do leta 2017, potem pa se je za dve leti preselil na Kitajsko.
Pri Olimpii bo nosil dres s št. 40.

Luis Scola je bil na svetovnem prvenstvu Kitajskem neulovljiv tudi za 16 let mlajšega srbskega zvedznika Nikolo Jokića. FOTO: AFP
Luis Scola je bil na svetovnem prvenstvu Kitajskem neulovljiv tudi za 16 let mlajšega srbskega zvedznika Nikolo Jokića. FOTO: AFP


»Aprila bom dopolnil 40 let, zato sem izbral to številko,« je bila enostavna odločitev 206 cm visokega krilnega centra, ki je razkril, da je pred SP že imel pripravljen scenarij za konec igralske kariere, v kateri je največje uspehe dosegel z reprezentanco in z najuspešnejšim argentinskim rodom na čelu s tri leta starejšim prijateljem Manujem Ginobilijem. Z Argentino je bil olimpijski prvak v Atenah leta 2004 in tretji štiri leta pozneje v Pekingu. S SP ima dve srebrni kolajni. 

 

»Želel sem se upokojiti, a me je od nje odvrnila uvrstitev na OI. Že pred SP sem bil v stikih z Milanom, kamor me je povabil Ettore Messina, toda če se ne bi uvrstil na OI, o katerih sem sanjal, bi imel vsega vrh glave in bi se mirno poslovil. Soproga mi je nato olajšala odločitev, saj mi je dejala, da si zdaj ne morem zapreti vrata in da naj sprejmem milanski izziv. Da, priznam, Ettoreju nisem mogel reči ne, on je prevesil jeziček na tehtnici,« je še pred odhodom v Münchem razkril novinarjem in jim obljubil, da se bo z njimi kmalu lahko pogovarjal v italijanskem jeziku.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine