Bojevniki so jih 48 minut tepli z gorjačo

Golden State se je v NBA znesel nad Dallasom in ga premagal s 130:92. Luka Dončić je dosegel 25 točk, 21 v prvem polčasu, zadnjo četrtino je presedel.
Fotografija: V San Franciscu se Luka Dončić, nad katerim je v obrambnih vlogah bdel Klay Thompson, in drugi Dallasovi igralci niso najbolje znašli. FOTO: Kelley L Cox/Usa Today Sports
Odpri galerijo
V San Franciscu se Luka Dončić, nad katerim je v obrambnih vlogah bdel Klay Thompson, in drugi Dallasovi igralci niso najbolje znašli. FOTO: Kelley L Cox/Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa so na gostovanju pri Golden State doživeli hud poraz. Gostitelji so jih z odlično predstavo odpravili kar s 130:92. Pri najvišjem porazu sezone je Luka Dončić 21 od 25 točk (met 7:17, trojke 3:7, 8 skokov, 3 asistence) dosegel v prvem polčasu, zadnjo četrtino pa je presedel na klopi.

Teksašani so ostali še brez pomembnega moža sredi druge četrtine, saj je poškodoval (zlomil kos na desnem stopalu) Tim Hardaway.

Januarja je Dallas ujel pravo formo. Na zadnjih 14 tekmah je tekmece kar desetkrat pustil pod 100 točkami. Tokrat pa je Golden State s svojim najmočnejšim orožjem, trojkami, lomil goste. Dosegel jih je 17, Steph Curry sicer le dve. 

Dallas je bil na zadnjih treh gostovanjih v San Franciscu in v novi dvorani Chase vselej zmagovalec, pri čemer ja na lanskem aprilskem Dončić nasul kar 39 točk. Ljubljančan je tudi v velikem slogu začel tekmo, dosegel 13 točk od Dallasovih prvih 16. Toda gostitelji so v svojem značilnem ritmu ves čas držali vajeti v svojih rokah. Zmagovalec je bil tako rekoč odločen že po prvem polčasu, dokončno pa se je vdal v tretji četrtini. Trener Jason Kidd je svojega najboljšega igralca Dončića raje pustil na klopi. Igral je 27 minut.

Kljub vsemu je bil Dončić na koncu najboljši strelec na tekmi, pri gostiteljih pa je bil najboljši strelec z 22 točkami Jonathan Kuminga iz demokratične republike Kongo. Steph Curry je odsegel 18 točk. Drugi najboljši Dallasov strelec je bil Jalen Brunson z 11 točkami.

Prva letošnja tekma v Teksasu je pripadla Dallasu – 99:82.

Dallas bo jutri (v noči na četrtek) gostoval v Portlandu.

Od 35 točk zaostanka do zmage

Los Angeles Lakers so ob vrnitvi Anthonyja Davisa po poškodbi kolena, zaradi katere ni igral vse od 17. decembra, premagali Brooklyn. Po 17 tekmah brez 28-letnika so jezerniki v gosteh premagali mrežice s 106:96; slednje so nastopile brez poškodovanega Kevina Duranta ter Kyrieja Irvinga, ki zaradi zavračanja cepljenja proti koronavirusu ne sme igrati v New Yorku.

Za jezernike je bila to šele 24. zmaga na 48. tekmi sezone, ekipa okoli superzvezdnika LeBrona Jamesa pa dobila le polovico od zadnjih desetih tekem. James je bil prvi strelec s 33 točkami, Russell Westbrook jih je dosegel 15, Davis pa osem. Pri Brooklynu je bil prvi strelec James Harden s 33 točkami.

Zmaga je ohranila jezernike na lestvici v zahodni konferenci pred mestnimi tekmeci Los Angeles Clippers. Ti so prav tako zmagali, proti Washingtonu so slavili s 116:115, pri tem pa zrežirali velik preobrat in se vpisali med neverjetne dosežke lige NBA. Zaostajali so namreč že za 35 točk, na koncu pa slavili; doslej je to uspelo le Sacramentu, ki se je izkopal iz enake »luknje« leta 2009 na tekmi proti Chicagu.

Rekorder pri preobratu pa je Utah, ki je leta 1996 na tekmi proti Denverju uspešno zradirala 36 točk zaostanka.

Luke Kennard je sedem točk dosegel v zadnjih devetih sekundah tekme. »Neprestano smo po malem ščipali, ščipali prednost. Ko smo prišli na manj kot deset točk zaostanka, sem si rekel: 'V redu, imamo pravo priložnost, moramo jo izkoristiti'. Fantje so bili neverjetni,« je po zmagi dejal trener Tyronn Lue.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: